8.8 C
London
Tuesday, March 29, 2022
8.8 C
London
Tuesday, March 29, 2022

Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic, Marea Britanie în zona roşie

Guvernul a actualizat joi, 15 iulie, lista ţărilor cu risc epidemiologic. Spania, Olanda şi Portugalia intră în zona roşie, unde se află în continuare Marea Britanie. De asemenea, Grecia, o destinaţie preferată de români, intră în zona galbenă. Noile restricții intră în vigoare la data de 18 iulie, ora 0.00.

Pe lista actualizată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, cu clasificarea țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, Spania, Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia și Malaysia au intrat în zona roşie.

- Advertisement -

Cei vaccinați împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie.

În schimb, cei nevaccinați care intră în România din țările aflate pe lista galbenă stau în carantină 14 zile, dacă nu prezintă un test PCR negativ.

Cei nevaccinați care vin din țările incluse în zona roșie sunt nevoiți să stea în carantină, indiferent dacă prezintă sau nu un test PCR negativ.

Grecia a ieşit de pe lista verde şi a intrat în zona galbenă, din cauza creşterii incidenţei. Aici, listele complete cu țările din zona roșie, cele din zona galbenă și cele din zona verde:

Măsura CNSU privind Grecia vine după ce autoritățile elene au raportat creșterea numărului de cazuri noi de COVID. Ca urmare a numărului mare de noi infectări, în Grecia vaccinarea anti-COVID a devenit obligatorie pentru îngrijitorii de la căminele de bătrâni şi personalul sanitar din centrele publice şi private.

În plus, de vineri, 16 iulie, în Grecia, doar clienţii vaccinaţi vor avea acces în spațiile comerciale care își desfășoară activitatea în interior, precum restaurante, baruri, cinematografe, teatre.

Și Portugalia, inclusă acum pe lista roșie, a extins măsurile anti-COVID, după ce tulpina Delta a ajuns la o prevalenţă de 88% la nivel naţional.

Printre restricţii se numără interdicţia de circulaţie pe timp de noapte şi prezentarea obligatorie a certificatului de vaccinare sau a testului negativ COVID la intrarea în restaurante.

În Spania, o altă destinația preferată de români aflată acvum pe lista roșie, regiunea Catalonia a adoptat noi restricţii din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID.

Autoritățile catalane cer guvernului național revenirea la obligativitatea purtării măștii de protecție în exterior.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: