4.2 C
London
Sunday, December 19, 2021
4.2 C
London
Sunday, December 19, 2021

Listă a firmelor care nu le-au plătit angajaților salariul minim garantat prin lege

Aproape 200 de angajatori au apărut pelista rușinii din Marea Britanie, după ce nu le-au plătit angajaților cel puținsalariul minim garantat, în cea mai mare listă publicată de către autoritățile britanice până în prezent.

Guvernul a publicat recent lista cu cele 198 de companii care nu au respectat legea salarizării, introdusă în luna aprilie a acestui an și care prevede că venitul minim în UK este de 7,20 £ pe oră. Ministrul pentru afaceri, Margot James, a spus că este inacceptabil faptul că unii angajatori nu au reușit să plătească cel puțin salariul minim salariaților care aveau acest drept prin lege, relatează cotidianul The Independent.

Conor D’Arcy, analist la Fundația Resolution, a felicitat Guvernul pentru intensificarea procedurilor privind învinuirea angajatorilor care încalcă legea. TUC (Trade Union Centre), sindicatul care reprezintă marea majoritate a muncitorilor din Regatul Unit, a cerut mai multe urmăriri penale pentru cei care nu respectă legea. “Noi știm că mai multe mii de angajatori necinstiți își înșeală salariații, dar cu toate acestea scapă nepedepsiți.Guvernul trebuie să-și dubleze eforturile de punere în aplicare a legii”, a spus Frances O’Grady, secretarul general al TUC.

Largest ever list of National Minimum Wage offenders published

- Advertisement -

Un exemplu în acest sens este Sport Direct, grupul britanic de vânzare cu amănuntul, care nu apare pe această listă în ciuda faptului că însuși fondatorului său, Mike Ashley, a recunoscut nerespectarea legii salarizării din UK de către compania sa. Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Afaceri, Energie și Strategie Industrială a declarat că toate companiile menționate au fost deja investigate, dar a refuzat sa comenteze cu privire la cazuri specifice.

Societățile economice incluse în ultima listă a rușinii dată publicității de către guvernul de la Londra sunt din aproape toate domeniile de activitate, cele mai multe activând în sectorul serviciilor (asistență medicală și îngrijirea persoanelor vârstnice, saloane de înfrumusețare, restaurante și catering). Chiar și două cluburi de fotbal din Anglia apar între cele 198 de companii de pe lista rușinii (Brighton Albion și Blackpool FC), alături de mai multe hoteluri din Regat. Spălătoriile și service-urile auto nu lipsesc nici ele dintre firmele care nu le-au plătit muncitorilor veniturile cuvenite. În total, companiile descoperite le datorează angajaților peste 466.000 de lire sterline.

Lista rușinii poate fi accesată pe site-ul guvernului britanic.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: