9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022
9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022

Lira sterlină va avea de câştigat dacă alegători vor opta pentru ieșirea din Uniunea Europeană

Primarul Londrei, Boris Johnson a declarat, vineri, că  lira sterlină va avea de câştigat dacă alegători vor opta pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, la referendumul din 23 iunie, informează Reuters.

Lira sterlină s-a devalorizat cu mai mult de 5 cenţi faţă de dolarul american în săptămâna de după anunţul din 21 februarie al lui Johnson că va face campanie pentru părăsirea UE.

„Lira sterlină şi euro vor continua să fluctueze aşa cum au făcut-o întotdeauna, dar lira va reflecta pe termen lung sănătatea şi forţa economiei britanice, fluxurile comerciale şi de investiţii, dorinţa populaţiei de a cumpăra produse britanice şi de a investi în Marea Britanie”, a declarat Boris Johnson, la un eveniment de campanie în favoarea ieşirii din UE, desfăşurat la Dartford, în sud-estul Angliei.

- Advertisement -

El a mai spus că pe măsură ce Marea Britanie va scăpa „mai mult” de reglementări, de birocrație, de costurile din UE, cetățenilor le va fi „cu atât mai bine”, iar moneda va fi „cu atât mai solidă”.

Premierul David Cameron a declarat că economia Marii Britanii va suferi un şoc care va spori presiunea asupra monedei naţionale dacă, la referendum, alegătorii vor opta pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: