9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021
9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021

Lira sterlină se află la cel mai scăzut curs de la începutul anului 2018

Lira sterlină a coborât, la cel mai scăzut nivel față de dolar, de la începutul anului 2018, când moneda americană a crescut și perspectiva băncii Angliei de a majora ratele dobânzilor în acest an s-a diminuat, relatează The Independent.

Moneda britanică a scazut cu 0,5% în cinci luni, până la valoarea de 1,3412 $, dupa ce s-a anuntat că China si SUA s-ar implica într-un război comercial.

În Marea Britanie, cifrele privind inflația și produsul intern brut vor fi publicate săptămâna aceasta, ceea ce va oferi investitorilor îndrumări suplimentare cu privire la cât de curând ar putea Banca Angliei să crească rata dobânzilor.

Piețele au devenit mult mai puțin încrezătore că BoE va întări politica monetară în acest an, după o serie de lansări economice dezamăgitoare.

- Advertisement -

PIB-ul a crescut cu doar 0,1% în primul trimestru al anului 20108, cea mai slabă performanță din ultimii cinci ani. De asemenea, PIB-ul pe cap de locuitor a scăzut în trimestru și a fost cu numai 0,6% mai mare decât în ​​anul precedent.

Negocierea pentr Brexit a fost, de asemenea, cântărită pe lire, iar deputații conservatori se pregătesc pentru alegeri generale în toamnă, dacă progresul negocierilor comerciale continuă să fie oprit.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: