19.1 C
London
Sunday, June 26, 2022
19.1 C
London
Sunday, June 26, 2022

Lira sterlină scade din cauza coaliţii guvernamentale instabile în Marea Britanie

Lira sterlină a scăzut, luni, faţă de zece monede importante, din cauza perspectivei unei coaliţii guvernamentale instabile în Marea Britanie, care peste o săptămână trebuie să înceapă negocierile cu Uniunea Europeană referitoare la Brexit, transmite Bloomberg.

Astfel, lira a coborât cu 0,4%, la 1,2692 dolari pe unitate, continuând un declin de 1,6% consemnat vineri, la 1,2636 dolari pe unitate, cel mai redus nivel atins din aprilie.

Lira s-a depreciat cu 0,6% faţă de moneda unică europeană, la 88,37 pence pentru un euro. Alegerile generale care au avut loc joi în Marea Britanie nu au avut ca rezultat o majoritate clară în Parlament, acesta fiind cel mai prost scenariu pentru liră, potrivit analiştilor.

- Advertisement -

Premierul Theresa May încearcă să formeze un nou guvern cu sprijinul Partidului Unionist Democrat din Irlanda de Nord. Negocierile oficiale pentru Brexit sunt programate să înceapă pe 19 iunie.

Moody’s Investors Service a apreciat luni că rezultatul alegerilor britanice amplifică riscurile bugetare şi va îngreuna negocierile pentru Brexit, reprezentând un factor negativ pentru ratingul

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: