10.4 C
London
Saturday, November 20, 2021
10.4 C
London
Saturday, November 20, 2021

Lira sterlina creste puternic dupa discursul Theresei May

Imediat dupa ce Theresa May si-a inceput discursul, lira sterlina a inceput sa creasca, apreciindu-se cu 2,36% fata de dolar.

Vom continua sa fim parteneri de incredere, aliati si prieteni apropiati. Vom dori sa cumparam bunuri, sa vi le vindem pe ale noastre, sa tranzactionam cu voi cat mai liber posibil si sa colaboram unii cu altii, pentru a ne asigura ca suntem mai in siguranta si mai prosperi prin continuarea relatiilor prietenesti”, a spus May.

Lira sterlina a urcat la un maxim al zilei de 1,2279 dolari pe unitate, fata de nivelul de luni, de 1,2046 dolari pe unitate. Fata de euro, lira a urcat la 1,1454 euro pe unitate, comparativ cu cotatia de luni, 1,1363 euro pe unitate.

‘Vreau sa fiu clara! Ceea ce propun nu poate insemna apartenenta la piata unica. In schimb, vom cauta cel mai mare acces posibil la ea printr-un acord de liber schimb nou, cuprinzator si ambitios”, a afirmat Theresa May.

- Advertisement -

Moneda britanica a inregistrat cea mai semnificativa apreciere din octombrie 2008 dupa ce Theresa May a prezentat, intr-un discurs, cele 12 prioritati avute in vedere in contextul parasirii forului comunitar de catre tara sa, declarand ca Brexit-ul va semnifica iesirea Marii Britanii de pe piata unica europeana, punand astfel capat speculatiilor conform carora Londra va incerca sa obtina un asa-numit ‘soft Brexit‘.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: