12.9 C
London
Friday, October 22, 2021
12.9 C
London
Friday, October 22, 2021

Limita cardului contactless din Marea Britanie a crescut de la 30£ la 45£

Începând de la 1 aprilie cheltuiala maximă aprobată prin cardul contactless a crescut de la 30 lire sterline la 45 lire sterline în Marea Britanie. Se urmărește ca această nouă măsură să elimine nevoia clienților de a tasta codul pin, scăzând astfel riscul de răspândire a coronavirusului, scrie Independent.

British Retail Consortium (BRC) a explicat că, deși unele magazine ar introduce astăzi noua limită de contact, este posibil ca persoanele care doresc să cumpere să nu poată profita de această creștere oriunde imediat, având în vedere că Covid-19 a afectat sectorul de vânzare cu amănuntul.

- Advertisement -

Șeful politicii de plată a BRC, Andre Cregan, a declarat pe 24 martie: „Ultima creștere a limitei cardului contactless până la 30 de lire sterline a avut nevoie de doi ani de implementare, dar, având în vedere circumstanțele extraordinare cu care ne confruntăm astăzi, această nouă limită de 45 de lire sterline va fi valabilă începând de săptămâna viitoare. La unele magazine va dura mai mult pentru a face modificările necesare, având în vedere tensiunea în care se află. Între timp, majoritatea clienților pot continua să efectueze plăți fără contact pentru sume mai mari folosind smartphone-ul lor.”

Ideea este că dacă oamenii pot plăti pentru cumpărături doar apropiind cardul de terminalul contactless, putem limita contactul fizic care are loc în supermarketuri și să menținem cei doi metri de distanță fizică între oameni.

Limita cardului contactless din Marea Britanie a crescut de la 30£ la 45£
măsură să elimine nevoia clienților de a tasta codul pin

Deși avem impresia că plățile contactless le-am utilizat de când ne știm, de fapt, ele sunt un lucru relativ nou apărut.

Acestea au fost introduse pentru prima dată în 2007, când clienții au putut plăti în limita a 10 lire sterline doar apropiind cardul contactless de un POS.

Apoi, în septembrie 2015, limita a  crescut și cumpărătorilor li s-a permis să plătească până la 30 de lire sterline cu un card contactless – limita rămasă până astăzi. Săptămâna trecută, premierul Boris Johnson a anunțat că toți retailerii neesențiali trebuie să se închidă pentru a reduce răspândirea noului coronavirus.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: