5.6 C
London
Thursday, December 9, 2021
5.6 C
London
Thursday, December 9, 2021

Limba română, obligatorie pentru locuri de muncă vacante din Marea Britanie

Muncitorii englezi care caută un loc de muncă în Marea Britanie, în domenii cum ar fi curăţenia sau serviciile de securitate, sunt respinși din start dacă nu cunosc anumite limbi străine printre care: română, poloneză, bulgară sau rusă.

Angajatorii au dreptul să facă publicitate online pentru locurile de muncă vacante care au ca și condiție de angajare cunoașterea unei anumite limbi străine, aceasta fiind o practică curentă pentru firmele care fac angajări, șomerii britanici fiind discriminați în acest fel.

Sursa: www.dailymail.co.uk

Prin intermediul programului EURES sunt puse la dispoziție 78.000 de locuri de muncă pentru Marea Britanie, muncitorii din estul Europei fiind mai bine plătiți, datorită sporului de relocare de 1000 de euro pentru fiecare persoană care vrea să se stabilească într-o țară din Uniunea Europeană.

- Advertisement -

Zeci de anunțuri de pe site-ul Jobsearch al Guvernului britanic au fost reclamate ca fiind discriminatorii, anunță Breitbart.

Astfel, angajatorii din Marea Britanie în încercarea de a angaja forță de muncă din Europa de est pun condiții ca aplicanții să cunoască limbi precum româna.

Este vorba, inclusiv despre locuri de muncă în curățenie, decoratori, agenți de pază și agenți imobiliari, ceea ce înseamnă că aceștia sunt în concurență directă cu britanicii șomeri în căutarea unui loc de muncă, iar cerința cunoașterii unei limbi est-europene ar putea fi considerată discriminatorie, mai ales că este vorba despre un site guvernamental.

Este dat exemplul lui John Duffy, de 52 de ani, șomer, fost militar din Surrey, care a declarat pentru Daily Express că sperase să aplice pentru o slujbă de zugrav, însă a aflat că pentru asta trebuie să cunoască limba poloneză.

Atunci când a arătat acest lucru la Jobcentre Plus, agenția guvernamentală ce se ocupă de forța de muncă și de șomeri, consilierul i-a spus că trebuie să sune angajatorul care a publicat anunțul pentru a se plânge.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: