13.1 C
London
Monday, June 27, 2022
13.1 C
London
Monday, June 27, 2022

Libera circulatie între UE şi Marea Britanie se va încheia in primarava lui 2019

Libera circulaţie a lucrătorilor între Uniunea Europeană şi Marea Britanie se va încheia in primarava lui 2019, când această ţară se va retrage din forul comunitar european, a anunţat ministrul britanic pentru imigraţie, Brandon Lewis.

Potrivit precizarilor sale, un nou sistem de imigraţie va fi pus în practică la momentul ieşirii Marii Britanii din UE, prevăzută pentru martie 2019.

Odată ce părăsim Uniunea Europeană, acest guvern va aplica propriile reguli privind imigraţia şi condiţiile care vor trebui să răspundă nevoilor companiilor din Marea Britanie, dar şi societăţii în sensul său mai larg”, a explicat, la randul su, ministrul de interne Amber Rudd, într-un articol publicat de Financial Times.

De asemenea, doresc să dau noi asigurări companiilor şi cetăţenilor UE că vom garanta că nu va exista nicio sincopă odată ce părăsim blocul” comunitar, a adăugat Rudd.

- Advertisement -

Marea Britanie urmează să părăsească UE până la sfârşitul lui martie 2019, după un referendum, pe 23 iunie 2016, în care majoritatea britanicilor au votat pentru Brexit, în scopul de a restricţiona imigraţia şi de a recâştiga puterile de la Bruxelles.

Unii membri importanţi ai cabinetului premierului Theresa May, inclusiv ministrul de finanţe Philip Hammond, insistă pentru o perioadă de tranziţie având drept scop să protejeze economia şi să liniştească lumea afacerilor, scrie agerpres.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: