12.4 C
London
Saturday, November 6, 2021
12.4 C
London
Saturday, November 6, 2021

Lia Smochină a câstigat titlul de cea mai bună asistentă medicală din Anglia (Care Home)

O româncă plecată de opt ani la muncă peste hotare a câştigat titlul de “Cea mai bună asistentă medicală” din Anglia. Lia Smochină a lucrat la Spitalul Judeţean Bacău, iar în prezent este director adjunct la un cămin de bătrâni din Londra.

Din 2007, viata i s-a schimbat radical, luând decizia de a pleca in Anglia. Ajunsa la Londra, a aplicat pentru licenta de libera practica, iar la inceput a lucrat in N.H.S. (National Health System) prin agentie.

- Advertisement -

In 2009 a aplicat pentru un post permanent de asistent medical intr-un camin de batrâni, lucrând pe aceasta functie pâna in 2011 când a devenit unit manager.

După numai doi ani, ea a avansat în funcţia de asistentă- şefă, iar în 2013 a mai urcat o treaptă a succesului, fiind numită “deputy manager”, post pe care îl deţine şi astăzi la un azil din Londra.

Cea mai mare recompensă a muncii ei a venit la sfârşitul anului trecut, când Lia Smochină a fost anunţată că este nominalizată pentru titlul de “Nurse of the year”, la recomandarea departamentului de îngrijiri paliative din cadrul Sistemului Naţional de Sănătate englez.

[pull_quote_center]Când mi-am auzit numele am fost copleşită, chiar nu am crezut că voi câştiga. A fost o experienţă unică atunci când am urcat pe podium în lumina reflectoarelor şi mi-a fost înmânat premiul[/pull_quote_center] , a povestit Lia Smochină

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: