3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022
3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Li Ka-shing în discuții pentru a cumpara O2 pentru £10 miliarde

Cel mai bogat om de afaceri din Asia, Li Ka-Shing, negociază achiziţionarea O2, al doilea operator de telefonie mobilă din Marea Britanie, pentru care oferă până la 10,25 miliarde de lire sterline (15,4 miliarde de dolari), transmite BBC.

Firma sa, Hutchison Whampoa, deţine şi grupul de telecomunicaţii Three Group iar preluarea O2 ar duce la crearea celei mai mari companii de telefonie mobilă din Regatul Unit.

- Advertisement -

Totuşi o astfel de tranzacţie va fi atent analizată de autorităţile de reglementare de la Londra şi din UE deoarece astfel va fi redus numărul operatorilor principali din Marea Britanie de la patru la trei, ceea ce ar putea să nu fie în beneficiul consumatorilor.

Consolidarea sectorului comunicaţiilor a început deja iar grupul britanic de telecomunicaţii BT Group negociază achiziţionarea rivalei EE. În prezent, piaţa telecomunicaţiilor mobile din Marea Britanie este dominată de O2, EE, Vodafone şi Three.

O2, deţinut de grupul spaniol Telefonica, este evaluat de analişti la 9,4 miliarde lire sterline, în timp ce EE, deţinut de companiile Deutsche Telekom şi Orange, este evaluat la 11 miliarde de lire sterline.

Divizia de telefonie mobilă a Hutchison Whampoa, Three Group, este prezentă pe piaţa de telefonie mobilă din Marea Britanie, Italia, Irlanda, Suedia, Danemarca şi Austria.

[pull_quote_center]În ultimii ani, Li Ka-Shing, în vârstă de 86 de ani, a făcut achiziţii în străinătate de peste 20 miliarde de lire sterline. Săptămâna acesta a cumpărat grupul britanic Eversholt Rail pentru 1,1 miliarde de lire sterline.[/pull_quote_center]

Li Ka-Shing îşi reorganizează imperiul de afaceri, alcătuit din afaceri imobiliare, energie, telecomunicaţii şi porturi.

- Advertisement -
Sourcecapital

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: