29 C
London
Wednesday, July 21, 2021
29 C
London
Wednesday, July 21, 2021

Lewis Hamilton, a participat la protestele faţă de rasism de la Londra

Sextuplul mondial de Formula 1, Lewis Hamilton, a participat, duminică, la protestele faţă de rasism de la Londra, descriind experienţa ca fiind “cu adevărat emoţionantă“, informează AFP, potrivit news.ro.

Britanicul, în vârstă de 35 de ani, este singurul pilot de culoare din F1 şi s-a alăturat protestatarilor din Londra, care s-au mobilizat regulat de la moartea lui George Floyd în Statele Unite, luna trecută.

- Advertisement -

Am fost în Hyde Park pentru protestul paşnic şi am fost atât de mândru să văd atât de multe persoane de toate rasele şi originile care susţin această mişcare. Era cu adevărat emoţionant. Sunt sigur că va veni schimbarea, dar nu ne putem opri acum“, a scris el pe o reţea de socializare.

Într-un interviu acordat Sunday Times, pilotul echipei Mercedes a anunţat că înfiinţează o comisie pentru diversitate, care să atragă mai multe persoane din rândul minorităţilor de culoare către sportul cu motor.

Lansată în colaborare cu Academia Regală Britanică de Inginerie, comisia pe care doreşte să o creeze, supranumită Comisia Hamilton, îşi propune să le ofere tinerilor proveniţi din rândul minorităţilor cursuri centrate pe profesii legate de competiţiile automobilistice.

Parteneriatele iniţiate de comisia sa ar trebui să încurajeze tinerii de culoare să studieze ştiinţa, tehnologia, ingineria şi matematica, pentru a “creşte numărul minorităţilor de culoare reprezentate în F1“.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: