13.1 C
London
Monday, June 27, 2022
13.1 C
London
Monday, June 27, 2022

Legi noi în Marea Britanie care intră în vigoare din 2018

Mai multe legi și modificări legislative promulgate la Londra, Glasgow, Cardiff și Belfast vor începe să aibă efect pe teritoriul Regatului Unit în acest an.

Fie că este vorba de cumpărarea unei locuințe, achiziționarea unei drone, deținerea unui autoturism clasic sau renumerarea salariaților, aceste modificări îi vor afecta într-o măsură sau alta pe cei care locuiesc în Marea Britanie, inclusiv pe românii de acolo.

Iată cele mai importante legi care intră în vigoare de la începutul noului an și unele care ar putea intra în vigoare în cursul anului 2018, prezentate de publicația britanică liverpoolecho.co.uk.

Legi privind dronele și aparatele de zbor fără pilot.

- Advertisement -

anunturiuk.com Legi-privind-dronele-și-aparatele-de-zbor-fără-pilot

Guvernul britanic introduce noi reguli care îi obligă pe utilizatorii de drone sau avioane fără pilot să înregistreze aceste aparate și să completeze un test online, cu scopul de a le utiliza în mod legal. Testul a fost descris ca fiind similar cu testul teoretic de conducere al autovehiculelor.

Băncile vor bloca conturile imigranților ilegali.

anunturiuk.com Băncile-vor-bloca-conturile-imigranților-ilegali

Ca parte a angajamentului premierului Theresa May de a crea un „mediu ostil“ pentru imigranții ilegali din Marea Britanie, băncile vor efectua controale asupra unui număr de 70 de milioane de conturi începând din ianuarie 2018. Controalele vor avea loc de patru ori pe an, iar băncile vor îngheța activele imigranților ilegali.

Diferențele salariale între bărbați și femei vor fi făcute publice.

anunturiuk.com Diferențele-salariale-între-bărbați-și-femei-vor-fi-făcute-publice

Pentru prima dată, angajatorii cu cel puțin 250 de angajați trebuie să publice informații despre diferențele de remunerare între bărbați și femei. Primele rapoarte trebuie să fie publicate pe data de 4 aprilie 2018, potrivit presei din Marea Britanie.

Evaluarea performanței energetice a locuințelor.

anunturiuk.com Evaluarea-performanței-energetice-a-locuințelor

Începând cu data de 1 aprilie 2018, va exista o cerință pentru orice proprietate privată închiriată de a avea un rating minim de performanță energetică E. Guvernul a anunțat că proprietarii nu vor avea voie în mod legal să închirieze o proprietate care încalcă acest rating minim. Cei care nu vor respecta această cerință riscă amenzi de până la 4.000 de lire sterline.

Inspecțiile tehnice pentru autovehiculele vechi.

anunturiuk.com Inspecțiile-tehnice-pentru-autovehiculele-vechi

Începând cu luna mai, aproape 300.000 de mașini clasice din Marea Britanie nu vor mai avea nevoie de testul Ministerului Transporturilor. Astfel, autovehiculele mai vechi de 40 de ani, nu vor trebui să ia testul anual (MOT), ceea ce înseamnă că 1,5% din mașinile din țară nu vor avea un certificat de inspecție tehnică, dar le va fi permis să fie conduse pe drumurile publice.

Există, de asemenea, o multime de legi care au fost sugerate pentru 2018, dar nu au fost încă confirmate.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: