7.4 C
London
Tuesday, November 16, 2021
7.4 C
London
Tuesday, November 16, 2021

Lege prin care imigranții nu se mai pot angaja oricum, în Marea Britanie

Executivul britanic a adoptat o lege prin care imigranții nu se mai pot angaja oricum.

Comunitățile de romani aflate la muncă pe teritoriul Regatului Unit primesc o nouă lovitură. Potrivit tabloidului Daily Mail, orice muncitor roman rezident pe teritoriul britanic va trebui să dovedească prin acte oficiale apostilate că dobândesc cunoștiințe temeinice de limba Engleză.

Noua prevedere adoptată oficial ieri noapte, după o dezbatere maraton, mai stipulează că orice muncitor angajat în sectorul public sau de stat care nu va dovedi o engleză fluentă la nivel conversațional de tipul GSCE English. În caz contrar,angajatorii britanici nu vor mai putea efectua angajări, iar statul britanic va elabora și pârghiile necesare care să colecte datele din teritoriu în dreptul fiecărui angajat și angajator.

- Advertisement -

Noul proiect de lege referitor la imigranți a fost publicat oficial în cursul zilei de ieri și anexat în setul de măsuri care includ toate Proiectele de lege ale Imigranților. Proiectul de lege a fost urgentat și adoptat în regim de urgență din cauza spiralei necontrolate care se înregistrează pe teritoriul britanic de câțiva ani de zile.

Prin această măsură, executivul britanic caută să stopeze fluxul de muncitori străini și să diminueze sau să înlăture neprofesionalismul.

 Măsura se va aplica deopotrivă pentru toate categoriile sociale care lucrează în sectorul public sau privat. Nu vor face rabat de la această prevedere nici intelectualii. Astfel profesorii, polițiștii, asistentele medicale, doctorii, administratorii, hotelierii etc vor trebui să dovedească cunoștințe temeinice de limba engleză, deoarece în mod contrar se vor trezi cî li se vor rezilia contractele de muncă, iar cei aflați în căutarea unui loc de muncă vor fi respinși.

Oficialii englezi au mai adăugat că pentru muncitorii aflați deja în sistem această prevedere va permite accesarea unor programe de calificare care vor dura câteva luni după care se vor susține examene care să ateste nivelul conversațional dobândit.

Noul Proiect de lege va afecta se pare cel mai mult profesorii, doctorii sau asistentele medicale sau muncitorii aflați în posturi ce presupun dialogul social.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: