6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022
6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Leeds primul oraş din lume care poate sa fie complet întreţinut de roboţi

Specialiştii de la Universitatea din Leeds, Marea Britanie, lucrează în prezent la un proiect revoluţionar: vor să creeze roboţi care repară felinarele stradale şi gropile din asfalt.

Proiectul în care se investesc 4,2 milioane de lire sterline îşi propune să transforme în realitate „oraşele care se repară singure”, scrie E&T.

Cercetătorii vor să creeze nişte roboţi de mici dimensiuni, capabili să identifice unde sunt probleme în oraş – la conducte, lumini stradale şi drumuri – şi să le repare cu minimum de disconfort pentru oameni.

- Advertisement -

Roboţii vor fi acompaniaţi şi de drone, pentru a putea urca la înălţimile felinarelor şi pentru a repara găurile din asfalt. Alţi roboti vor fi amplasaţi în conductele de utilităţi, pe care le vor inspecta şi se vor ocupa de întreţinerea lor. Aceştia vor fi testaţi înainte de a fi împrăştiaţi prin oraşul britanic Leeds.

Vrem să facem din Leeds primul oraş din lume în care să existe zero disconfort din cauza lucrărilor stradale”, a declarat profesorul Phil Purnell, care conduce echipa de cercetare.

Ne putem ocupa de infrastructură – care poate fi complet întreţinută de roboţi – şi putem transforma în amintire disconfortul cauzat de săpăturile constante de pe drumurile din oraşele noaste

La rândul său, Rob Richardson, directorul departamentului de robotică al Universităţii din Leeds, a spus că roboţii vor lucra cu maximă precizie şi vor face inutile vehiculele de mari dimensiuni pentru construcţii.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: