10.4 C
London
Saturday, November 20, 2021
10.4 C
London
Saturday, November 20, 2021

Lecţia de omenie a unei românce din Marea Britanie

[quote_box_center]Georgiana Artene, elevă la un liceu din Marea Britanie, şi-a tuns complet părul lung, în urmă cu două săptămâni, la frizeria mamei sale, lansând astfel un eveniment caritabil pentru ajutorarea bolnavilor de cancer.[/quote_box_center]

Georgiana Artene, o româncă în vârstă de 16 ani şi jumătate, locuieşte de la 4 ani în orăşelul Wallingford, din Marea Britanie, împreună cu părinţii ei, şi este elevă în penultimul an de liceu.

- Advertisement -

Impresionată de drama prin care a trecut o colegă care recent şi-a pierdut mama din cauza unei tumori pe creier, Georgiana a decis să se implice într-un mod inedit în lupta împotriva acestei boli.

Românca a organizat un eveniment care a avut ca scop donarea de fonduri, intitulat „Stand up to cancer“, în cadrul căruia a hotărât să-şi radă podoaba capilară la care ţinea enorm. Intenţia era de a strânge cel puţin 500 de lire sterline, pe care mai apoi să le doneze pentru continuarea cercetărilor în domeniul cancerului.

[pull_quote_center]Cu ceva timp în urmă, o colegă de-a mea şi-a pierdut mama, care a fost diagnosticată cu o tumoare pe creier. Castle Gail era o femeie extraordinară, asistentă medicală, şi s-a stins mult prea repede, la numai 43 de ani. Pe 8 octombrie, la noi la şcoală s-a organizat o acţiune de strângere de fonduri în memoria acestei femei, fapt pentru care toţi colegii am mers pe jos opt mile. Target-ul a fost strângerea a 10.000 de lire sterline, dar în final am adunat 15.704 lire sterline, bani care au fost donaţi pentru cercetări în domeniul cancerului[/pull_quote_center]

Ulterior, adolescenta s-a gândit foarte serios că poate ajuta mai mult în acest sens şi,  inspirată de ceea ce a mai văzut prin alte părţi, a decis să organizeze singură un eveniment.

NU E O RUŞINE SĂ NU AI PĂR

Pentru a face vâlvă şi pentru a reuşi să strângă cât mai mulţi bani, Georgiana Artene a decis să scrie ziarelor locale, pentru a le anunţa că are de gând să-şi taie părul în scop caritabil.

Ca orice fată care a avut părul lung de mică, ţineam mult la podoaba capilară, dar consider că este mai important să ajuţi. M-am tuns zero, dar nu este nicio problemă. Nu este o ruşine să nu ai păr. Sunt mulţi copii care trec prin chimioterapie şi, din cauza tratamentului, le pică tot părul. Eu pot să fac ceva pentru ei, strângând bani ca să învingem boala.Mulţi oameni m-au încurajat şi au donat cât au dorit“, a explicat Georgiana.

Acţiunea propriu-zisă a avut loc la frizeria mamei sale din Wallingford, iar în urma evenimentului, Georgiana a reuşit să strângă atât online, într-un cont, cât şi cash, 575 de lire sterline, mai mult decât şi-a propus, bani pe care i-a donat organizaţiei britanice „Cancer Research“.

De altfel, oamenii încă mai donează şi suma va fi cu siguranţă mai mare la final. Mesajul pe care Georgiana îl transmite întregii lumi este că nimănui nu trebuie să-i fie ruşine când trece prin chimioterapie.

PROBABIL EU NU AŞ FI AVUT CURAJUL EI

Nu este pentru prima dată când Georgiana face gesturi caritabile. „Eu sunt crescută aici şi simt ca un englez. În trecut am mai luat parte la un maraton în nămol şi am strâns atunci 65 de lire sterline, tot în scop caritabil“, a mai spus Georgiana.

Părinţii au susţinut-o pe tânără în această iniţiativă. „[pull_quote_center]Nu m-a uimit copilul meu, pentru că ştiam că are un suflet mare. Este implicată în acţiuni de voluntariat. Atât eu, cât şi soţul meu am sprijinit-o cât am putut. Am lipit posterele cu «Stand up to cancer» pe geamuri la mine la frizerie. Lumea a fost foarte impresio- nată şi a donat bani. Mai ales cei care au în familie rude sau prieteni care trec prin această urâtă boală[/pull_quote_center]“, a explicat Valerica Artene, mama Georgianei.

Femeia spune că fata ei se uită în oglindă şi nu îi vine să creadă cum arată, dar că trăieşte un puternic sentiment de împlinire.

[pull_quote_center]Probabil eu nu aş fi avut curajul ei, pentru că ştiu cât de mult îşi îndrăgea părul. Şi eu, şi soţul meu, Dan, suntem foarte mândri de Georgiana  şi am primit sute de mesaje de felicitare de la prieteni şi de la rude care au auzit de această acţiune[/pull_quote_center]

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: