15.7 C
London
Thursday, June 30, 2022
15.7 C
London
Thursday, June 30, 2022

Laborator de pașapoarte false pentru intrarea ilegală în Marea Britanie

Un laborator sofisticat care producea pașapoarte false cu care sute de imigranți au reușit să intre în Marea Britanie a fost distrus de poliție în Albania.

Potrivit Daily Mail, operațiunea contrabandiștilor a dus la creare unor documente aproape perfecte.

Anchetatorii cred că acolo au fost produse peste 1.000 de acte false, dintre care probabil că aproximativ 800 au fost folosite.

Anunturi pentru romani in UK –
Promoveaza-ti afacerea intr-un mod inedit.
http://anunturiuk.com/
- Advertisement -

Polișiștii au arestat 17 membri ai rețelei de trafic de persoane, printre care se afla și un polițist.

Imigranții plăteau 20.000 de lire sterline pentru un pașaport, pe care îl foloseau apoi pentru a călători în Marea Britanie cu avionul, trenul sau autobuzul.

Agenția Națională pentru Combaterea Criminalității a avertizat că documentele de identitate false ce permit infractorilor să intre nestingheriți sunt un factor cheie în ceea ce privește criminalitatea din Marea Britanie.

Operațiunea era ascunsă sub paravanul unei afaceri legale, de tipărire de broșuri promoționale, în capitala Albaniei, Tirana.

anunturiuk.com Laborator-de-pașapoarte-false-pentru-intrarea-ilegală-în-Marea-BritanieTraficanții au produs o serie de pașapoarte falsificate franceze, italiane, maghiare, grecești și românești, dar și cărți de identitate și permise de conducere.

Rețeaua era însă specializată mai ales în pașapoarte bulgărești pentru că se baza pe faptul că personalul britanic de la frontieră nu cunoaște diferența dintre limbile albaneză și bulgară.

O sursă de poliție albaneză a declarat că documentele false erau “aproape 100% perfecte”. Compania avea chiar o pagină web – atât în ​​limba albaneză, cât și în limba engleză – unde își lăuda “arta” și promitea că poate oferi “mari oportunități”, fără a-și exprima în mod explicit „serviciile speciale”.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: