10.7 C
London
Sunday, November 14, 2021
10.7 C
London
Sunday, November 14, 2021

La Oxford un sfert dintre noii studenţi la informatică sunt români

Performanţele elevilor noştri i-au impresionat atât de tare pe englezi încât i-au declarat admişi înainte de a da bacalaureatul, relatează digi24. Un sfert dintre viitorii studenţi admişi la secţia de informatică la Oxford sunt din România.

Dintre cei care vor începe cursurile în această toamnă sunt și Ioana Vasile de 19 ani care a absolvit Colegiul Naţional Carol I din Craiova cu 10 pe linie. Coleg cu Ioana va fi Gabriel Ineluş, care a absolvit Colegiul Naţional Andrei Şaguna din Braşov. Şi Ciprian Știrbu din Bacău, Colegiul Naţional Gheorge Vrânceanu, a fost admis la Oxford.

Pentru tinerii care vor păși pragul renumitei universități, există și un sprijin moral românesc oferit de Societatea Culturală Româna de la Oxford care își propune să ofere un punct de întâlnire pentru români, indiferent de cetățenia lor actuală precum și celor interesați de cultura română.

- Advertisement -

Scopul societății este acela de a promova interesele studenților români de la Universitatea din Oxford, de a promova o mai bună înțelegere a culturii din România și Republica Moldova și pentru a promova relații mai bune între comunitatea românească și comunitatea Universității din Oxford.

Societatea a fost inființată în februarie 2006 si înregistrată la Universitatea din Oxford în mai 2006.

În prezent România este reprezentată la Oxford, cea mai bună Universitate din Regatul Britanic, de peste 100 de studenți. Mai mulți ca oricând. În plus, din 2012, la Oxford se predă limba română și alți zeci de români predau sau conduc proiecte de cercetare în cadrul Universității.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: