12.4 C
London
Monday, September 20, 2021
12.4 C
London
Monday, September 20, 2021

La Londra se va deschide o xpoziţie inspirată de animalele fantastice create de J. K. Rowling

La Londra se va deschide, în primăvara anului 2020, o expoziție inspirată de „animalele fantastice” imaginate de J.K. Rowling.„Fantastic Beasts: The Wonder of Nature” este titlul provizoriu al expoziției, informează Press Association. Aceasta va prezenta „creaturi din universul natural, mitic şi vrăjitoresc” și va analiza modul în care poveștile sunt inspirate din realitate. 

Postul de televiziune britanic BBC One va difuza un documentar pe aceeaşi temă, „Fantastic Beasts: A Natural History”, narat de actorul Stephen Fry. Documentarul va analiza originile creaturilor mitologice din romanele scriitoarei britanice J.K. Rowling.

- Advertisement -

Sunt încântat să iau parte la această oportunitate minunată prin care noi, Încuiaţii, le arătăm celor din lumea vrăjitorilor că animalele fantastice din lumea noastră reprezintă mai mult decât un corespondent pentru cele din lumea lor”, a declarat Fry.

Sperăm să vă aducem mai aproape ca oricând de unele dintre cele mai spectaculoase şi extraordinare creaturi pomenite vreodată”, a mai spus el.

La rândul ei, directoarea de programe a BBC, Charlotte Moore, a declarat că este „o plăcere să aducem împreună natura şi universul vrăjitoresc” în cadrul acestui documentar.

Printre specimenele din universul vrăjitoresc vor fi expuse Erumpent Horn (o creatură din filmele „Harry Potter”) şi craniul de dragon din sala de curs a profesorului Lupin. În expoziție voi fi incluse şi obiecte din lumea naturală precum un oarfish, cel mai lung peşte din lume, despre care se crede că a servit drept sursă de inspiraţie pentru şerpii mitologici care apar în legendele din diferite părţi ale lumii.

Expoziţia îşi va deschide porţile în primăvara lui 2020 şi va putea fi vizitată timp de şapte luni înainte de a porni într-un turneu internaţional.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: