13.2 C
London
Sunday, October 24, 2021
13.2 C
London
Sunday, October 24, 2021

La finalul lockdownului vor fi permise evenimente în aer liber în zonele cu cel mai mic risc

Un maxim de 4.000 de fani vor fi permisi la evenimente în aer liber în zonele cu cel mai mic risc, la finalul lockdownului de patru săptămâni din Anglia, dupa 2 decembrie. 

Până la 2.000 de persoane vor fi permise în zonele de nivel doi, dar niciunul în nivelul trei.

- Advertisement -

Locarile interioare de la nivelurile unu și doi pot avea maximum 1.000 de spectatori, cu capacitate în locurile interioare și exterioare limitate la 50%.

Evenimentele sportive neprofesioniste se vor putea relua, în timp ce sălile de sport și centrele de agrement se pot redeschide în toate nivelurile.

Sportul de elită a continuat în spatele ușilor închise în timpul lockdownului naționale, dar sportul amator a fost oprit din 5 noiembrie. 

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a făcut anunțul prezentând luni noile măsuri ale guvernului și restricțiile Covid-19 din Anglia prin link video către Camera Comunelor.

Parlamentarii vor vota aceste planuri în cursul acestei săptămâni.

La nivelurile unu și doi, spectatorii la evenimente sportive și intalnirile de afaceri se vor putea relua în interior și în exterior, cu limite de capacitate și distanțare socială“, a declarat Boris Johnson.

Mai târziu în această săptămână, vom anunța ce domenii se vor încadra în ce nivel – sper joi – pe baza analizei cazurilor din toate grupele de vârstă, în special a celor peste 60 de ani“.

Secretarul pentru cultură, Oliver Dowden, a declarat: „Acesta este un mare pas înainte pentru sport“.

Aducerea înapoi a sportului neprofesionist a fost prioritatea mea numărul unu, așa că sunt mulțumit că redeschidem sălile de sport în toate nivelurile, ca recunoaștere a beneficiilor semnificative pentru sănătate

Sunt, de asemenea, încântat că suntem sa deschidem portile mai repede decât se aștepta, adoptând o abordare prudentă și începând mai întâi cu zonele cu cel mai scăzut risc.

Sunt încrezător că organizatorii evenimentelor sportive vor face fiecare pas pentru a se asigura că fanii lor sunt în siguranță și iar fanii își vor juca rolul pentru a se proteja unul pe celălalt până când ii vom putea readuce în siguranță pe toți.”

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: