18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022
18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022

La 16 ani, un timișorean este regele dansului sportiv în Marea Britanie

Andrei Toader are 16 ani, o poveste de viață fascinantă, dar și o voință de fier. Este dovada vie că dacă îți urmezi visul, cu multă muncă poți ajunge acolo unde îți dorești.

În anul 2015 a decis să înceapă o viață nouă, departe de casă: s-a mutat la Manchester, în Marea Britanie, cu scopul de a deveni un mare campion, apreciat în întreaga lume, în dans sportiv, cea mai mare pasiune a sa. Iar performanțele nu au întârziat să apară, după ce a luat lecții de la unii dintre cei mai buni antrenori. În acest moment, Andrei Toader este multiplu campion mondial și multiplu campion al Marii Britanii la dans sportiv, iar numărul de cupe, medalii sau diplome obținute la competițiile la care a participat nici nu-l mai știe.

Tânărul și-a descoperit pasiunea pentru dans sportiv din greșeală, pe când avea doar șase ani.

Pur și simplu întâmplător a ajuns la acea școală de dans. O prietenă ne-a întrebat dacă vrem să-l dăm la dans, pentru că fiica ei avea nevoie de un partener. Am zis să vedem cum e și cu dansul. Lui Andrei i-a plăcut foarte mult, a avut niște rezultate bune”, ne-a povestit Ovidiu Toader, tatăl lui Andrei.anunturiuk.com La-16-ani,-un-timișorean-este-regele-dansului-sportiv-în-Marea-Britanie2

- Advertisement -

Viața lui Andrei s-a schimbat radical acum trei ani, când tatăl băiatului a primit o cerere de prietenie pe Facebook de la o femeie din Marea Britanie. Era mama Miei, actuala parteneră de dans a lui Andrei, care căuta pe cineva care să se potrivească cu fiica ei.

Au urmat mai multe probe susținute de cei doi mici dansatori în fața unor antrenori din Marea Britanie, care spuneau că sunt extraordinari împreună. După o săptămână în care Ovidiu Toader și Andrei au locuit în Manchester, în casa mamei Miei, cei doi s-au întors în România, cu gândul de a analiza la modul cel mai serios posibilitatea ca băiatul să se mute singur în Marea Britanie, pentru a avea șansa la posibilități uriașe de dezvoltare.

În final, am luat decizia împreună că este mai bine să se mute în Marea Britanie, să locuiască în casa mamei Miei, în Manchester”, povestește Ovidiu Toader.

„La sfârșitul lunii iulie, după două luni de antrenament împreună, am avut prima competiție, Campionatul Național de Dans Sportiv din Marea Britanie, și am ieșit campioni naționali pe toate cele zece dansuri, la categoria sub 14 ani. Mulți englezi nu se așteptau ca noi să obținem un astfel de rezultat. După șase luni, în decembrie 2015, la Disneyland Paris, la Campionatul Mondial de Dans Sportiv, am ieșit campioni mondiali la categoria sub 14 ani, la dansurile standard, și pe locul doi la cele latino.

Apoi am mers la competiția din Blackpool, din martie 2016, și am câștigat din nou la categoria sub 14 ani”, a explicat Andrei Toader.

Din 2015, Andrei și Mia obțin premii la toate competițiile la care participă. Doar anul trecut, cei doi au dansat în aproape 40 de concursuri.

Podul casei din Manchester în care locuiesc este plin de cupe, medalii, diplome, sunt peste 100 câștigate, nici nu le știu numărul exact”, spune, zâmbind, Andrei.

De altfel, Ovidiu Toader îl laudă și spune că băiatul a reușit să câștige de trei ori consecutiv o cupă la o competiție organizată în orașul Blackpool, unde se află unul dintre cele mai mari centre de dans sportiv din lume.

Andrei și Mia, multipli campioni mondiali la dans sportiv, au fost invitați, în luna septembrie a acestui an, să participe ca invitați speciali la o competiție internațională de dans sportiv care va avea loc în SUA, cu scopul de a crește cota concursului.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: