2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022
2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022

La 13 ani a construit propriul reactor de fuziune.

[quote_box_center]Un băiat de 13 ani din Marea Britanie este cea mai tânără persoană din lume care a reuşit să construiască un reactor de fuziune nucleară.[/quote_box_center]

Când majoritatea copiilor de vârsta lui se joacă pe console, Jaimie Edwards stă peste program la şcoală pentru a lucra la panoul de control al reactorului nuclear de fuziune. El tocmai şi-a atins ţelul de a fi cea mai tânără persoană din istorie care a construit un astfel de dispozitiv. Înainte, recordul era deţinut de un american de 14 ani.

- Advertisement -

Anul trecut, Edwards a făcut o prezentare în care cerea finanţare pentru a-şi realiza proiectul, iar şcoala lui, Penwortham Priory Academy, i-a oferit un buget de 3.350 de dolari.

Tânărul a avut nevoie de numeroase piese speciale. El a trebuit să comande o cameră şi un furtun pentru vidare, fire din tugnsten, o bară din aluminiu şi valve, printre altele. Una dintre cele mai mari provocări a fost să găsească şi astupe scurgerile din camera pentru vidare. El a trebuit să ia parte la un curs în care a fost instruit în privinţa pericolelor radiaţiilor.

Edwards a ţinut şi un blog în care şi-a detaliat progresul.

[pull_quote_center]El spune că un profesor a început să îşi facă griji când o canistră cu deuteriu a fost livrată la şcoală. Scopul experimentului era să ciocnească doi atomi de hidrogen pentru a produce heliu prin fuziune nucleară şi tânărul de 13 ani a reuşit să facă acest lucru[/pull_quote_center]

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: