5.7 C
London
Thursday, December 9, 2021
5.7 C
London
Thursday, December 9, 2021

Klaus Iohannis vrea să asigure protejarea drepturilor și intereselor cetățenilor români aflaţi în Regatul Unit

Preşedintele Klaus Iohannis, s-a întâlnit la Palatul Cotroceni, cu Michel Barnier, negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit, întrevedere importantă în contextul în care Preşedintele României a exprimat aprecierea faţă de maniera în care Comisia Europeană cooperează cu statele membre în dosarul referitor la retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În cadrul discuţiilor, Președintele Klaus Iohannis a subliniat că țara noastră are ca principală prioritate faptul ca prevederile Acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană să asigure protejarea drepturilor și intereselor cetățenilor români aflaţi în Regatul Unit.

Astfel, aceştia ar trebui să beneficieze de drepturile deja dobândite şi ulterior Brexit-ului.

Preşedintele României a insistat asupra importanței negocierii cât mai curând posibil a acestor aspecte legate de drepturile cetăţenilor Uniunii Europene aflaţi în Marea Britanie. De asemenea, şeful statului a precizat că este necesar să se abordeze în prima fază a negocierilor şi chestiunile financiare implicate de retragerea Marii Britanii din UE.

- Advertisement -

Acesta a mai subliniat importanţa deosebită a prezervării unităţii celor 27 de state membre ale Uniunii în negocierile privind Brexit-ul. Totodată, Iohannis a menţionat că țara noastră susține continuarea unei cooperări strânse a Uniunii Europene cu Marea Britanie în domeniile de interes comun şi după retragerea acesteia din Uniune.

La rândul său, Michel Barnier a făcut o prezentare a stadiului pregătirilor pentru începerea negocierilor cu Regatul Unit al Marii Britanii. Au fost prezentate etapele şi calendarul procesului, precum şi strategia avută în vedere pentru desfăşurarea negocierilor.

Negociatorul şef al Uniunii pentru Brexit a subliniat rolul important pe care România îl va avea în acest proces, ca stat care va deţine Preşedinția Consiliului Uniunii Europene în primul semestru din 2019, perioadă în care este de aşteptat să aibă loc ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceevz

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: