8.9 C
London
Thursday, December 23, 2021
8.9 C
London
Thursday, December 23, 2021

Klaus Iohannis, nu accepta discriminarea românilor care trăiesc în Marea Britanie

Președintele Klaus Iohannis a anunțat ce îi așteaptă pe românii din Marea Britanie în viitorul apropiat. Londra amenință cu ieșirea din Uniunea Europeană dacă nu i se acceptă condițiile referitoare la est-europeni.

”Pornim de la două idei principale. Marea Britanie trebuie să rămână în UE. A doua soluţie: românii care trăiesc în Marea Britanie să nu ajungă în situaţia în care să fie discriminaţi. Pachetul de modificări prezentat de domnul Tusk şi negociat cu domnul Cameron sunt convergente cu opţiunile noastre.

Nu acceptăm în niciun fel ca libera circulaţie să fie pusă sub semnul întrebării. Nu putem accepta ca cineva care vine din Românei este trat altfel decât cineva care vine din Spania, spre exemplu. Cât despre zona benefiicilor sociale, UE nu este o uniune socială.

- Advertisement -

Beneficiile sociale şi modul în care sunt acordate ele sunt stabilite la nivel naţional. Nu putem noi impune un anumit sistem social în alt stat. Însă, niciunde românii nu pot fi discriminaţi. Noi suntem dispuşi să acceptăm anumite schimbări, dar nu suntem dispuşi să acceptăm discriminări. Şi nu suntem de acord ca o regulă care se schimbă să poată fi aplicată retroactiv.

Orice se negociază acum, se aplică doar după referendumul care va avea loc în Marea Britanie. Nu se aplică începând cu a doua zi.”, a spus Iohannis.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: