13.2 C
London
Wednesday, November 10, 2021
13.2 C
London
Wednesday, November 10, 2021

Klaus Iohannis l-a primit astăzi, la Palatul Cotroceni, pe Prințul Charles

Președintele Klaus Iohannis l-a primit, astăzi, la Palatul Cotroceni, pe Prințul Charles, moștenitorul tronului Marii Britanii.

Serviciul de Pază și Protecție a trimis mai multe mașini pe traseul pe care era așteptat prințul, însă acesta a ajuns la Palatul Cotroceni pe altă rută.

Presedintele Klaus Iohannis afirma ca intalnirea cu printul Charles de duminica, de la Palatul Cotroceni, i-a facut placere si ca acesta este un om care pretuieste Romania si care promoveaza locurile transilvane oriunde merge in lume.

- Advertisement -

Se știe că prințul Charles iubește România și are o casă în satul brașovean Viscri. După vizitele sale, sătenii de acolo s-au trezit numai cu mii de oaspeți, din zeci de ţări.

“Presedintele Klaus Iohannis a apreciat implicarea printului de Wales in mentinerea specificului comunitatilor transilvane si incurajarea protejarii mediului si a biodiversitatii din zona. De asemenea, o alta tema de discutie a fost preocuparea comuna pentru punerea in valoare a patrimoniului natural si istoric din intreaga Romanie”

[pull_quote_center]Este un om care pretuieste Romania[/pull_quote_center]
Așa a ajuns prinţul să fie considerat un promotor al imaginii pozitive a României în lume.

Printul de Wales a mentionat experienta de succes a parcurilor nationale din Regatul Unit si a aratat disponibilitatea partii britanice de a sprijini autoritatile romane in a implementa bunele practici in acest domeniu.

De asemenea, in cadrul intrevederii, printul a multumit Romaniei pentru contributia sa sustinuta in teatrele de operatii si in combaterea terorismului international.

Presedintele Iohannis si printul Charles au exprimat ingrijorarea comuna pentru evolutiile din Vecinatatea estica a Romaniei si in special din Ucraina.

In finalul intalnirii, printul de Wales i-a adresat presedintelui Iohannis invitatia de a vizita Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, invitatie pe care seful statului a acceptat-o.

În urmă cu exact un an, tot în 31 mai, Prinţul Charles a fost primit la Cotroceni, însă de fostul preşedinte Traian Băsescu.

[pull_quote_center]M-am intalnit astazi, la Palatul Cotroceni, cu printul Charles, un om care pretuieste Romania si care ne promoveaza locurile transilvane oriunde merge in lume. Mi-a facut placere sa ma intalnesc cu el, ma bucur ca ne reprezinta si ca vorbeste despre Romania ca despre o parte a sufletului sau[/pull_quote_center] a scris Iohannis duminica pe contul sau de Facebook.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook sau urmati-ne pe Twitter.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: