4.2 C
London
Sunday, December 19, 2021
4.2 C
London
Sunday, December 19, 2021

Klaus Iohannis invitat să deschidă evenimentul Dor De Casă de la Londra

La sfârșitul lunii mai 2015 se organizează la Londra cel mai mare festival de tradiție și cultură românească, pregătit să se desfășoare pe parcursul a doua zile și să găzduiască 10.000 de persoane.

Evenimentul cultural a fost gândit de către doi români patrioți care trăiesc departe de România de ani buni și care au avut dorința să pună pe picioare un festival impresionant unde țara noastră să arate cele mai frumoase elemente de tradiție, muzică, dans, costume și mâncare pe care le are.

[pull_quote_center]Mi-a venit această idee prima dată în 2007. Tuturor ne este dor de casă, dar este interesant să arătăm și societății engleze cine suntem, cum ne distrăm și ce mâncăm, să ne cunoască mai bine, prin elemente pozitive[/pull_quote_center] , mărturisește Simion Cuc, unul dintre organizatorii evenimentului.

- Advertisement -

La prima ediție Dor de casă, artiști de muzică populară și modernă sunt așteptați să încânte publicul de toate vârstele si de toate gusturile, atât diaspora mai veche, cât si cea nouă de la Londra.

Pe scena impresionantă gazduită de Allianz Park (Hendon) vor urca nume sonore precum:

  • Cornelia și Lupu Rednic
  • Mioara Velicu
  • Florin Vasilică & Grupul Teleormanul
  • Daniela Condurache
  • Mariana Deac
  • Steliana Sima
  • Smiley
  • Adda
  • Delia
  • Shift

Programul celor doua zile a fost organizat în așa fel încat fiecare, cu mic, cu mare, să se bucure de o reuniune pur românească, unde tradiția, relaxarea, interacționarea și buna dispoziție să fie ingredientele de bază.Copiii vor avea amenajat un spațiu special, unde echipa școlii de televiziune pentru Junior Internațional de la Londra le va oferi clipe artistice si distracție de neuitat!

Vor fi amenajate standuri cu obiecte artizanale, vor exista expoziții de costume populare, un cadru în care fiecare român din Marea Britanie să aibă ocazia să își expună produsele sau serviciile într-un spațiu cu un public generos.

[pull_quote_center]Am fost foarte încântat la alegeri în noiembrie, anul trecut, să văd cât de civilizat au stat peste 5000 de oameni la coadă pe parcursul întregii zile și au votat schimbarea României la sediul ambasadei. Am fost mândru să îi văd pe toți reuniți pentru un scop. Așa mi-am dat seama că vom putea să îi invităm în număr mare și la festival, iar împreună să arătăm societății engleze, nu numai cazuri izolate de români care fac lucruri urâte, ci o mare de oameni absolut senzaționali, frumoși, cuminți, care știu să se distreze[/pull_quote_center] , povestește Norbert Călinoiu, cel de-al doilea organizator.

Revista România în Contact, unica revistă bilingvă dedicată românilor de succes din diaspora, și partenerul media principal al evenimentului, a lansat invitația președintelui României, domnul Klaus Iohannis, să ia parte la acest festival de calibru și să deschidă prima ediție, pe 24 mai 2015.

Simpatia românilor din Londra pentru actualul președinte a fost evidentă, astfel încât este un prilej minunat ca împreună, susținuți, prin evenimente de acest calibru, să contribuim la schimbarea percepției despre România și la îmbunătățirea imaginii românilor în lume.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: