6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022
6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Klaus Iohannis, aspru criticat de un profesor român din Londra

Preşedintele Klaus Iohannis este aspru criticat de românii din afara graniţelor ţării care l-au ajutat, prin votul lor, să ajungă şef de stat, după declaraţiile prin care a pus în dificultate organele ANAF în conflictul cu Antena 3.

Focşăneanul Gabriel Chelaru, în vârstă de 38 de ani, predă limba franceză la o şcoală primară din Londra, Marea Britanie. Gabriel a părăsit sistemul de educaţie din România în urmă cu cinci ani, iar în 2015  a fost răsplătit cu titlul de profesorul anului la Londra, de către o agenţie britanică care livrează unităţilor de învăţământ profesori de limbi moderne, sport şi muzică.

Gabriel Chelaru s-a numărat printre românii care la alegerile prezidenţiale din 2014 a fost batjocorit de autorităţile statului de atunci, reuşind să voteze după ore de stat la coadă. Ca majoritatea românilor din diaspora, Gabriel l-a votat atunci pe actualul preşedinte Klaus Iohannis, dar astăzi, mai ales după ieşirea publică de miercuri a acestuia în scandalul ANAF-Antena 3, spune că este dezamăgit.

- Advertisement -

Împreună cu alte mii de români, am stat în frig şi în ploaie ca să votăm un anunturiuk.com Klaus-Iohannis,-aspru-criticat-de-un-profesor-român-din-Londra-in-stradapreşedinte al României diferit. Aşteptările mele nu erau prea mari: să respecte legile ţării a cărui preşedinte este, să respecte deciziile justiţiei si să sprijine lupta anti-corupţie, aşa cum a zis. Uite, că după un şir de evenimente când trebuia să iasă şi să vorbească de la înălţimea funcţiei şi a tăcut, a decis ieri să deschidă gura şi să ia apărarea unei entităţi căreia nişte instituţii ale statului i-au cerut să respecte decizii date de un complet de judecată.

Mai bine tăcea şi acum!

Sunt mai mult decât dezamăgit, sunt furios şi scârbit de blatul pus la cale la Cotroceni, simt că vorbele acestea rostite de cel mai important om în stat împotriva unor instituţii ale aceluiaşi stat sunt un semnal prin care li se spune unora că, dacă ai proptelele necesare, nimeni nu îţi poate sta în cale. O fi domnul Iohannis neamţ din naştere, dar e cu siguranţă unul dintre cei mai neaoşi români pe care i-am văzut”, spune Gabriel Chelaru.

„Poporul român a mai sperat o dată”

Un alt român din diaspora scârbit de atitudinea şefului statului este Cristi Merchea, în vârstă de 46 de ani. Focşăneanul trăieşte la Roma de aproape două decenii şi este redactor şef al ziarului Emigrantul. Cristi spune că a fost martor al vizitei preşedintelui Iohannis în Italia şi încă de atunci a simţit

„În noiembrie 2014, cu mic cu mare, poporul român a mai sperat o dată. Iar startul, imboldul, l-a dat diaspora. Acea mulţime de peste 3.5000.000 de români (fiii şi părinţii multora din ţară), forţa de muncă activă competentă a României, care nu a reuşit să mai trăiască sub tâlhăriile politicienilor venali, ale penalilor cu cravată care au devalizat ţara prin orice mijloace şi fără scrupule. Cu zâmbetul pe buze, hotărâţi, încrâncenaţi pe Ponta şi PSD, diaspora, acei tineri sau mai puţin tineri plecaţi să muncească acolo unde nu se dă şpagă pentru locul de muncă, acolo unde respectul pentru ceea ce faci este regulă, s-au mobilizat exemplar. De la sute de kilometri, oamenii s-au dus să voteze pe altcineva. Toţi au vrut „schimbarea”.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: