15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022
15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022

Klaus Iohannis a vorbit despre drepturile românilor din Marea Britanie

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat, duminică, la reuniunea Consiliului European. Liderii celor 27 de țări au discutat despre Brexit și au aprobat acordul de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Șeful statului a precizat că drepturile cetățenilor români aflați în Marea Britanie vor fi protejate.

„Drepturile românilor, dacă acest proiect se aprobă sunt perfect protejate, sub rezerva aprobării acordului. Dacă acesta intră în vigoare, pentru noi este foarte potrivit”, a precizat Klaus Iohannis, după ședința extraordinară a liderilor UE.

Anunturi pentru romani in UK –
Promoveaza-ti afacerea intr-un mod inedit.
http://anunturiuk.com/
- Advertisement -

Iohannis a declarat că acordul a fost negociat mult timp, România sprijinind echipa de negocieri.

Noi i-am sprijinit, în același timp am avut grijă ca punctele care ne interesează pe noi să fie bine clarificate în acest proiect de acord și până în acest moment pot să spun că suntem mulțumiți de proiect. Deci proiectul reflectă toate preocupările noastre și soarta românilor din Marea Britanie, finanțarea bugetului Uniunii Europene și multe alte lucruri, este un acord care are 500 de pagini. Și opinia noastră este că proiectul e bun, merită mers mai departe”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a precizat că ieșirea Marii Britanii din UE cuprinde două aspecte importante.

Trebuie să înțelegem bine despre ce este vorba. Plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană are două faze importante: retragerea și relațiile viitoare, care vor fi stabilite ulterior Astăzi vor fi despre acordul de retragere. Este foarte important, fiindcă fără un astfel de acord nimic nu rămâne stabilit între Uniunea Europeană și Marea Britanie”, a declarat șeful statului la Bruxelles.

Reamintim că înțelegerea pentru Brexit a fost aprobată de liderii Uniunii Europene, potrivit unui anunț făcut de președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: