13.1 C
London
Monday, June 27, 2022
13.1 C
London
Monday, June 27, 2022

Klaus Iohannis a semnat înfiinţarea Consulatului General al României la Edinburgh

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, decretul privind înfiinţarea Consulatului General al României la Edinburgh, informează Administraţia Prezidenţială, acesta fiind al doilea ca mărime din Marea Britanie, după cel de la Londra.

Acest demers se înscrie in eforturile constante ale MAE de a oferi servicii consulare de calitate, alături de informatizarea serviciilor consulare şi de gestionarea de către Celula de criză a MAE de situaţii de urgenţă şi in sprijinul romanilor aflaţi in situaţii deosebite”, precizează MAE.

După liberalizarea completă a accesului cetăţenilor pe piaţa muncii, numărul românilor care s-au stabilit în Marea Britanie pentru a lucra sau a studia a înregistrat o creştere substanţială. Creşterea dimensiunilor comunităţii româneşti s-a reflectat, în ultimii ani, şi în volumul de servicii consulare prestate de secţia consulară a Ambasadei României la Londra, în această vară înregistrându-se circa 700-800 de servicii consulare procesate zilnic.

Volumul actual al serviciilor consulare prestate la Edinburgh este de 6 ori mai mare decât în anul 2011, primul an de funcţionare a acestui birou.

- Advertisement -

De altfel, Corpul consular din Edinburgh este al doilea ca mărime din Marea Britanie, după cel din Londra, şi numără circa 100 membri.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: