15.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022
15.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Jumătate dintre românii emigrați în Marea Britanie nu sunt mai fericiți ca înainte

Mai mult de o treime dintre românii emigrați în Marea Britanie lucrează șase zile pe săptămână, iar 13 la sută dintre aceștia ar fi dispuși să lucreze șapte zile din șapte pentru a-și spori veniturile, arată un sondaj realizat printre emigranții români de portalul angliamea.ro.

Pe de altă parte, o altă treime dintre românii stabiliți în Marea Britanie nu au în prezent un loc de muncă, aceștia afirmând că a găsi o slujbă s-a dovedit a fi mai dificil decât anticipau înainte de a părăsi țara către noua destinație.

Marea majoritate a românilor stabiliți în Marea Britanie încearcă să-și mențină identitatea în noua țară.

Astfel, 86 la sută dintre cei care au copii spun că acasă se vorbește româna, iar copiii lor folosesc această limbă și nu engleza.

- Advertisement -

Cu toate acestea, 83 la sută dintre românii din Marea Britanie nu vor să se reîntoarcă în țară, ci și-ar dori să obțină cetățenia britanică.

Potrivit sondajului, românii din Marea Britanie au rămas atașați de rudele rămase în țară, cărora le trimit cu regularitate bani.

Dintre cei care au rude rămase în țară, mai mult de o treime spun că le trimit acestora 500 de lire sterline sau mai mult în fiecare lună.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcevocea

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: