24.3 C
London
Tuesday, June 21, 2022
24.3 C
London
Tuesday, June 21, 2022

Jumătate din cazurile de coronavirus pozitive din Marea Britanie nu sunt identificate

Aproximativ jumătate din cazurile de coronavirus pozitive din Marea Britanie nu sunt identificate, potrivit unui expert în pandemii.

Mark Woolhouse, profesor de epidemiologie a bolilor infecțioase la Universitatea din Edinburgh și membru al grupului consultativ COVID-19 al guvernului scoțian, a declarat că aceste cazuri înseamnă că încercările de a ține virusul sub control sunt ca și cum ar trebui să lucrezi în timp ce ai o mână legată la spate, relatează The Guardian.

- Advertisement -

El a spus că programul de testare în masă care a început la Liverpool este o încercare de combatere a problemei.

De vineri, oricine din oraș poate fi testat – în mod repetat – pentru coronavirus, indiferent dacă prezintă simptome sau nu.

Problema pe care încearcă să o rezolve programul-pilot de testare în Liverpool este că încă nu găsim aproximativ jumătate din cazurile COVID în Scoția sau în Marea Britanie mai general. Este probabil că mulți dintre ei sunt asimptomatici sau atât de ușor infectați încât nu recunosc simptomele, parțial pentru că oamenii au simptome, dar de fapt nu le recunosc drept COVID – am auzit câteva cazuri asta în ultima săptămână – și, de asemenea, există posibilitatea ca unii oameni să aibă simptome și, de fapt, să le ignore, poate pentru că nu vor să intre în autoizolare”, a declarat profesorul Woolhouse.

Expertul susține că este important să fie depistați și cei asimptomatici sau cei care au simptome ușoare.

“Oricare ar fi motivul, acele 50% din cazuri care au fost ratate – este ca și cum ai încerca să controlezi epidemia cu o mână legată la spate. Nu o putem face în mod eficient dacă aceste cazuri nu sunt, de asemenea, izolate de sine și contactele lor nu sunt urmărite. Va fi mult mai dificil. Ideea programului din Liverpool este să încercăm să găsim aceste cazuri și, sperăm, să-i convingem să se autoizoleze”, mai spune profesorul Woolhouse.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: