19.4 C
London
Thursday, June 24, 2021
19.4 C
London
Thursday, June 24, 2021

Jucătorii lui Arsenal Londra refuză reducerile salariale

Jucătorii echipei engleze de fotbal Arsenal Londra refuză reducerile salariale propuse de conducerea clubului, pentru a face faţă efectelor crizei generate de pandemia de coronavirus, informează presa britanică, scrie Mirror.

Potrivit cotidianului The Telegraph, cei mai importanţi jucători ai “tunarilor” nu sunt dispuşi să facă niciun sacrificiu financiar, refuzând categoric tăierile salariale, în ciuda mai multor demersuri în acest sens ale responsabililor lui Arsenal.

- Advertisement -

Ziarul englez scrie că oficialii grupării de pe Emirates Stadium le-au cerut jucătorilor să accepte o scădere salarială de 12,5% pentru următoarele 12 luni, oferindu-le totodată posibilitatea ca aceştia să recupereze diferenţa dacă vor semna noi contracte cu Arsenal sau în momentul în care vor fi vânduţi altor cluburi.

The Telegraph precizează, totodată, că reducerea salarială ar scăderea la 7,5% în cazul în are Arsenal s-ar califica în Europa League şi va fi anulată definitiv de o eventuală calificare în Liga Campionilor.

Clubul avea nevoie de o majoritate de aproximativ trei sferturi din echipă pentru ca propunerea să fie acceptată, dar nu a reuşit să se apropie de acest procent, deşi nu a existat o respingere totală a acordului, unii jucători fiind de acord cu reducerile salariale, cu ocazia unui vot organizat luni după-amiază.

Reducerea de 12,5% ar fi echivalentul a aproximativ 25 milioane de lire sterline, o economie binevenită pentru un club care plăteşte anual salarii de 230 milioane de lire sterline.

Un cost care a fost descris de directorul clubului Arsenal, Josh Kroenke, fiul acţionarului majoritar al clubului, Stan Kroenke, drept “o factură a salariilor demnă de Liga Campionilor pentru un buget de Europa League“.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: