7 C
London
Tuesday, December 7, 2021
7 C
London
Tuesday, December 7, 2021

Jucatorii de alba neagra castiga pana la 500 de lire pe zi pe podurile din Londra

500 de lire sterline pe zi, din jocuri ilegale, sub nasul unei lumi intregi.

Atat estimeaza ca ar castiga jucatorii de alba neagra din Londra, daca nu i-ar deranja politia, pe podul Westminster.

Acesti romani ne fac de rusine, inseland “la trotuar“, intr-o zona emblematica, prin unde trec anual zeci de milioane de turisti. Li se adauga falsii Charlie Chaplin, alti romani pe care i-au prezentat si televiziunile britanice drept sarlatani. Isi picteaza fetele si pozeaza in artisti dar cersesc agresiv.

- Advertisement -

Trafalgar Square, Picadilly Circus, Buchingam Palace, Big Ben, London Eye. Piete, cladiri emblematice si atractii turistice renumite in toata lumea. Numai pe Podul Westminster trec anual peste 20 de milioane de turisti. Traverseaza Tamisa, fac fotografii in multime, cumpara suveniruri. Toti afla un amanunt mai putin placut: Westminster Bridge a fost cucerit de romani. Si nu intr-un mod agreabil.

[pull_quote_center]Mai bine e la Londra ca la Bucuresti. E un trai mai bun, am doua mii pe luna si e un trai mai bun. Acasa muncesti pe 10 milioane pe luna si nu ai ce sa faci[/pull_quote_center]

Aici e paradisul jucatorilor de alba neagra. Un joc stradal interzis si in Romania si in Marea Britanie. Si desi e ilegal, romanii il joaca sub nasul unei lumi intregi. Prin miscari rapide, capteaza atentia a milioane de turisti, pe care ii usureaza de zeci si sute de lire intr-o schema bazata pe inselatorie.

Politistii britanici il ridica de obicei pe jucator, fara el, gruparea nu are activitate. Ceilalti asteapta pana le vine un nou membru in echipa, caci toti cei arestati sunt inlocuiti usor. Cei care stau de paza trimit semnale la cea mai mica suspiciune. Chiar si cand vad camera de filmare.

[pull_quote_center]Daca ii intrebi, toti muncesc in alte locuri si pe pod se plimba doar ca turisti. Un drept pe care politia nu il poate ingradi.[/pull_quote_center]

In grupul de pe pod l-am intalnit si pe Marian. Vine din Calarasi si e la Londra din 2007. Marian, fost jucator de alba neagra: Daca ne-ar lasa politia, la treaba, as face multi bani. Ajung la 5 sau 6 sute de lire pe zi. Pe zi. Sunt 30 si ceva de milioane in banii nostri, romanesti!

Dan Wilkinson, ofiter sef Scotland Yard: “Romanii comit ceea ce numim infractiuni minore, dar sunt in numar mare si acest comportament antisocial ii afecteaza pe toti cei care vin zilnic in Londra.

Ofiterul Wilkinson e sef de operatiuni la Scotland Yard si spune ca are politisti putini, raportat la numarul de infractiuni care au loc in Londra.

Dan Wilkinson: [pull_quote_center]Numarul lor e atat de mare incat nu avem mai multi politisti, lucram cu cei pe care ii avem.[/pull_quote_center]

Dan Wilkinson, ofiter Scotland Yard: “Nu e usor, daca legea ar fi mai aspra si noi i-am putea muta de acolo, am face-o mai des. Dar sunt si barierele politienesti, noi facem eforturi, dar cand vine vorba de probleme financiare, noi luam o persoana, si altcineva o inlocuieste.

Acelasi ofiter sustine ca metropola are probleme diverse, de la amenintari de terrorism, la trafic de droguri. Romanii comit in general infractiuni mai putin grave, dar sar in ochii tuturor pentru ca ei sunt cei mai vocali si mai vizibili pe strazile Londrei.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -
Sourceincont

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: