18.9 C
London
Tuesday, June 21, 2022
18.9 C
London
Tuesday, June 21, 2022

JPMorgan cumpara o cladire de birouri in Dublin, pentru a-si muta operatiunile post-Brexit

JPMorgan Chase & Co. a convenit achizitia unei cladiri de birouri la Dublin, cu o capacitate de peste 1.000 de persoane, capitala Irlandei fiind unul dintre orasele luat in calcul de banca americana pentru crearea unui centru de operatiuni in Uniunea Europeana, dupa votul pro-Brexit al britanicilor din iunie 2016, transmite Bloomberg.

Divizia irlandeza a bancii a cumparat imobilul aflat in constructie de la firma imobiliara Kennedy Wilson, Fairfax Financial Holdings din Toronto si National Asset Management Agency din Irlanda, se arata itr-un comunicat al Kennedy Wilson, scrie News.ro.

Cladirea, cu o suprafata de 12.000 de metri patrati, va fi finalizata in trimestrulal treilea al anului 2018.

- Advertisement -

Avand in vedere cresterea afacerilor noastre locale, aceasta noua cladire ne ofera spatiu de dezvoltare si o anumita flexibiltiate in cadrul Uniunii Europene. Dublinul are afaceri vibrante si comunitati de tehnologie care se potrivesc cu o companie globala ca a noastra”, a declarat Carin Bryans, director de tara la JPMorgan in Irlanda.

Dublinul este intre orasele analizate de JPMorgan pentru crearea unui centru al operatiunilor din Uniunea Europeana, dupa Brexit.

Deutsche Bank a anuntat la randul ei, saptamana trecuta, ca ar putea transfera 4.000 de angajati din Londra, Barclays va activa planul de protectie in sase luni, iar Goldman Sachs va incepe probabil mutarea unor angajati anul viitor.

Destinatiile preferate de banci sunt Frankfurt si Dublin. Luxemburgul este atractiv pentru companiile de asigurari si managerii de active.

Londra ar putea pierde 10.000 de locuri de munca in sectorul bancar si alte 20.000 in sectorul serviciilor financiare, potrivit estimarilor institutului de cercetari Bruegel. Alte estimari variaza intre 4.000 si 232.000.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: