16.2 C
London
Tuesday, June 15, 2021

joi și vineri, cea mai caldă vreme din luna Aprilie în Marea Britanie din 2011

- Advertisement -

Vremea toridă este așteptată în Marea Britanie săptămâna aceasta, în continuarea celui mai fierbinte Aprilie din ultimii 10 ani.

Zilele de joi și vineri vor vedea mercurul din termometre ridicându-se  până la 24C în Londra, ceea ce înseamnă că va fi mai cald în capitala engleză decât în Lanzarote sau Corfu.

- Advertisement -

Meteorologii spun că valul de căldură așteptat este cauza unei zone largi cu presiune ridicată în nordul Angliei, ceea ce face ca ziua să fie însorită.

Meteorologul Greg Dewhurst a declarat pentru Standard că: “ Maximele vor atinge și 24C în zilele de Joi și Vineri, în Londra. În general, temperaturile vor rămâne puțin peste 20C în marea parte a timpului. Temperatura normală în această perioadă a anului ar trebui sa fie în jur de 14-15C. Mare parte a țării se va scălda în razele soarelui în ambele zile, temperaturile ajungând la 23C în țara Galilor și Sud-Vestul Angliei, 18C în Scoția și 19C în Irlanda de Nord.”

Va fi cea mai caldă vreme din luna Aprilie în Marea Britanie din 2011 până acum.

Dl Dewhurst a spus că joi și vineri vor rămâne însorite și uscate în mare parte, dar un vânt destul de puternic va da senzația de răcoare Marți. Vântul va răcori coasta de est. Vitezele maxime vor fi în jur de 35-40mph în zonele înalte.

În celelalte zone nu va depăși 30-35mph. “Miercuri va fi o zi uscată și însorită, iar vântul se va domoli, cu o ușoară creștere a temperaturii până la aproape 22C.”

Începând de Vineri, ploi mărunte vor apărea în zonele de Vest ale Regatului Unit, extinzându-se și în restul țării până Sâmbătă.

Duminică, ploile vor putea apărea în mare parte din Sudul Marii Britanii, dar șanse există și pentru zona de Nord.

Ultimele date sugerează 5-10mm de ploaie în Sud în zilele de Sâmbătă și Duminică.” a spus Dl Dewhurst. Temperaturile vor scădea ușor odată cu venirea weekendului, vârfurile fiind de 22C în Londra și puțin sub 20C în restul țării.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news