12.4 C
London
Tuesday, June 21, 2022
12.4 C
London
Tuesday, June 21, 2022

Joi guvernul britanic va adăuga 10 țări pe lista verde a Angliei

Guvernul britanic este pregătit să revizuiască lista verde a țărilor în care turiștii pot călători pentru vacanțe de vară fără a mai intra în izolare sau carantină la întoarcerea în Marea Britanie.

24 iunie marchează data la care guvernul va actualiza lista verde.

- Advertisement -

Și rapoartele timpurii sugerează că până la 10 țări vor fi adăugate pe lista verde, oferind în mod eficient turiștilor undă verde pentru a rezerva excursii și a se bucura de vacanțe.

Potrivit rapoartelor, România care are date foarte bune și cazuri foarte puține se poate afla pe lista verde de pe 24 iunie. Incidența cazurilor din România este de 0,11.

Malta este un pariu sigur care va fi inclus pe lista verde cu o rată de cazuri de doar 7 la 100.000 de persoane.

Această cifră este mai mică decât marea majoritate a zonelor autorităților locale din Anglia.

S-ar putea adăuga și SUA, cu o rată de 31 la 100.000 de oameni.

Insulele Canare nu au fost adăugate pe lista verde pe 8 iunie, când a avut loc ultima revizuire.

Dar există o discuție pe scară largă conform căreia insulele de vacanță ar putea fi separate de teritoriile continentale.

Și dacă da, Insulele Canare sunt un candidat puternic pentru a fi incluse.

Pe lângă Lanzarote, Tenerife și co, insulele Baleare – de la Menorca și Mallorca la Ibiza – ar putea fi, de asemenea, introduse pe lista verde.

Polonia și Mexic, cu rate de caz de opt și respectiv 16 la 100.000, sunt, de asemenea, candidați.

Italia (27 de cazuri la 100.000), Germania (24 la 100.000 de persoane) și Jamaica (14 cazuri la 100.000) sunt, de asemenea, în curs de desfășurare.

De asemenea, s-ar putea adăuga Finlanda (o rată de caz de 14 la 100.000).

Totodată, guvernul britanic are planuri de a redeschide călătoriile pentru persoanele imunizate, a declarat ieri un ministru.

Ministrul Trezoreriei, Jesse Norman, a confirmat că Guvernul caută modalități de a permite persoanelor complet vaccinate să plece din nou în străinătate în acest an. fără a se confrunta cu restricții la întoarcere.

El a spus că Marea Britanie trebuie să se asigure că nu rămâne „lăsată în urmă” în alte țări, cum ar fi Franța și Germania, care își redeschid acum granițele.

Comentariile sale sunt cele mai optimiste din ultimele săptămâni cu privire la perspectiva călătoriilor în străinătate după ce răspândirea variantei indiene a spulberat speranțele ridicării restricțiilor de la frontiere.

Acestea vin pe fondul unor semne provizorii, creșterea cazurilor ar putea începe să încetinească și să obțină date din ce în ce mai puternice despre eficacitatea vaccinurilor.

Conform planurilor, britanicii imunizați cu ambele doze ar fi capabili să plece în străinătate fără a fi nevoie de carantină sau izolare la întoarcere.

Și țările din lista portocalie  ar fi pe lista locurilor pe care ar putea să meargă turiștii.

Modificarea ar crea efectiv o nouă listă verde de călătorie pentru oricine a făcut ambele doze de vaccin Covid.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: