6.9 C
London
Tuesday, May 18, 2021

Joburile pentru români în Marea Britanie și problemele cu care aceștia se confruntă

- Advertisement -

Joburile pentru români în Marea Britanie și problemele cu care aceștia se confruntă, de multe ori provocându-le cu bună știință.

Faptul că deja s-a intrat în perioada de iarnă, joburile în UK s-au diminuat în anumite sectoare (sugerez să țineți de ce aveți joburi acum până ieșiți din iarnă, pentru că Anglia are mari probleme la fiecare sfârșit de an în a oferi joburi și multe companii/firme/agenții nu mai oferă locuri de muncă ca de obicei decât foarte greu), dar nu și ca infirmieri sau pe domeniul curățenie.

Joburile în construcții pentru labourer (necalificați cu card de acces), încă sunt la mare căutare, cu toate că în anii trecuți erau mari probleme la acest aspect.

Ce s-a schimbat intr-adevăr?

- Advertisement -

Banii sunt puțini…minim pe economie și călătoriile pe transport în comun foarte scumpe. Chiriile pentru fete/femei sunt mult mai ieftine comparativ cu băieții și pot găsi joburi mult mai ușor. Cu băieții/bărbații este o altă poveste, mulți stând în grupuri și în frig la “ia-mă nene” pentru a găsi de muncă în foarte multe zone ale metropolei londoneze.

  • Spălătoriile auto nu cer engleză ci doar forță brută.
  • În warehouse (depozite) se cere prea puțină engleză, dar la fel, forță brută.
  • Joburile de infirmier cere neapărat engleza la nivel conversațional măcar pentru a trece de interviu.

Dacă cineva se hotărăște să găsească ceva de muncă în domeniile de mai sus, le sugerez să facă un CV în engleză cu numele, prenumele acestora, să bage experiență de Anglia măcar trei luni (asta în lipsa unui coleg care să-i reprezinte sau să îi ajute cu un loc de muncă), să stipuleze în CV că au mai lucrat în domeniul aplicat chiar dacă nu în UK (pentru cei pe domeniul infirmier la case de bătrâni nu e nevoie de așa ceva, dar trebuie pus în CV experiența în muncă în câteva cuvinte, dar a nu se depăși o pagină…altfel nimeni nu va citi tot ce scrieți) și să scrie numărul de telefon al acestora la care pot fi găsiți mai ușor.

Joburile pentru fete/femei ca au-pair și nanny, sunt foarte ușor de găsit, dar se cere engleză conversațional și este recomandat să aveți pe cineva în spate care să garanteze pentru dvs în acest domeniu, pentru că nu este un job tocmai ușor să stai tot timpul în casă, să ai grijă de copii altora și să faci curățenie. Plus că banii sunt vai mama lor în acest domeniu în UK și multe fete se plâng de singurătate, neputand să li se facă vizite unde locuiesc decât foarte rar sau pe NV (fără să știe proprietarii).

Joburile de housekeeper (întreținerea casei, avut grija de copii, condus mașini cu copii la scoli, grădinărit, gătit mâncare, etc) sunt cele mai dinamice, dar nu garantează nici acestea o viață îndestulată sau fericire, deoarece sunt multe probleme care apar în timp și românul este nevoit să le înghită.

Femeile cu copii sau care si-au adus copii în UK, sunt in cele dificile situații posibile când e vorba de a fi mamă singură. Însă disperarea duce pe mulți și multe la situații dramatice care se pot rezolva în timp și pentru care cea mai mare problemă de început o reprezintă banii, mâncarea și locul de dormit.

O simpla căutare pe internet oferă multe categorii de joburi și multe oportunități, însă cea mai mare problemă a românilor care emigrează o reprezintă limba străină.

Material făcut de Oliver Armand SuperBlackbird

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news