1.2 C
London
Monday, January 25, 2021

Jeremy Corbyn va „încerca să impună“ noi alegeri în Marea Britanie

- Advertisement -

Liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn vrea „să încerce să impună noi alegeri“ legislative, după ce a ieşit consolidat din scrutinul de pe 8 iunie, în care premierul Theresa May şi-a pierdut majoritatea absolută în Parlament, potrivit ediţiei de sâmbătă a ziarului Daily Mirror, citat de AFP.

Liderul laburist a declarat pentru tabloid că el consideră „o nebunie“ faptul că şefa Guvernului rămâne la putere, în contextul în care „nu pare să fi reuşit să ajungă la un acord cu DUP, la două săptămâni după alegeri“.

Guvernul poate primi o lovitură dură la votul asupra programului său, pe 29 iunie, după mai multe zile de dezbateri parlamentare.

După prezentarea programului Guvernului, pe 21 iunie, Jeremy Corbyn s-a declarat pregătit să o înlocuiască pe May.

- Advertisement -

Noi suntem pregătiţi să formăm un guvern minoritar, dacă acest Guvern se prăbuşeşte, ceea ce ar putea să se întâmple“, declara el în faţa deputaţilor.

Corbyn a depăşit-o vineri – pentru prima oară – pe May într-un sondaj – realizat de YouGov pe 21 şi 22 iunie asupra unui număr de 1.670 de persoane – care întreba publicul care lider ar fi cel mai bun premier: 35% dintre respondenţi au spus că el, iar 34% May.

Slăbită de rezultatul alegerilor legislative anticipate pe care le-a convocat pentru ca să-şi consolideze poziţia, Theresa May a fost criticată, de asemenea, după seria de atentate care a însângerat în aceste ultime luni Regatul Unit, mai ales din cauză că a redus efectivele poliţiei pe când era ministru de Interne (2010-2016).

Ea a fost aspru criticată şi din cauză că a întârziat să se întâlnească cu sinistraţii din Grenfell Tower, la Londra, devastat în noaptea de 13 spre 14 iunie de un incendiu soldat cu cel puţin 79 de morţi.

În contextul în care nemulţumirea creşte faţă de strategia sa cu privire la Brexit, May s-a opus numeroaselor îndemnuri de a demisona, însă presa preia zvonuri cu privire la un posibil înlocuitor al acesteia.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news