-0.1 C
London
Monday, January 25, 2021

Jeremy Corbyn, a declarat că exista posibilitatea organizarii unor noi alegeri anticipate

- Advertisement -

Jeremy Corbyn a declarat ca exista posibilitatea organizarii unor noi alegeri anticipate pana la finele acestui an sau in prima parte a anului 2018, dupa ce nicio formatiune nu a reusit sa castige o majoritate in alegerile generale din Marea Britanie.

Intre timp, premierul conservator incearca sa ramana la putere prin negocierea unei coalitii controversate cu unionistii nord-irlandezi de la DUP, relateaza Reuters.

Este posibil sa avem un nou scrutin la finele acestui an sau in prima parte a anului viitor, iar acest lucru ar putea sa fie bun pentru ca nu putem continua intr-o perioada de mare instabilitate. Noi avem un program, avem sprijin si suntem pregatiti sa luptam intr-o noua campanie electorala“, a declarat liderul laburist intr-un inteviu pentru BBC.

- Advertisement -

De asemenea, acesta a precizat ca are in continuare sanse pentru a deveni premier si va incerca sa blocheze “pana la capat” formarea unui nou executiv conservator in Marea Britanie.

Inca mai pot sa fiu prim-ministru. Asta este in continuare pe masa. Absolut!“, a precizat Jeremy Corbyn intr-un interviu pentru Sunday Mirror.

Corbyn a explicat ca exista o posibilitate de a bloca discursul reginei Elisabeta a II-a, iar laburistii sunt pregatiti sa incerce “pana la capat” pentru a opri ramanerea la putere a premierului May.

Conservatorii au nevoie de opt parlamentari pentru a-si asigura o majoritate de lucru in Camera Comunelor, in vreme ce unionistii nord-irlandezi au castigat zece pozitii in alegerile anticipate convocate de Theresa May tocmai pentru a consolida o majoritate existenta a conservatorilor inainte de negocierile pentru Brexit.

Laburistii au dus o campanie electorala remarcabila, atat prin organizarea de mitinguri electorale, cat si prin lansarea unor eforturi extraordinare pe retelele sociale de a-i scoate pe tineri la urne in ziua alegerilor generale din Marea Britanie.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news