16.1 C
London
Wednesday, October 27, 2021
16.1 C
London
Wednesday, October 27, 2021

Japonia vrea acorduri comerciale cu UE si Marea Britanie

Guvernul nipon a anuntat ca vrea sa inceapa discutiile preliminare pentru semnarea unui acord comercial cu Marea Britanie, in acelasi timp in care se pregateste sa faca pasul final in acordul negociat cu Uniunea Europeana.

Premierul Shinzo Abe a afirmat ca este direct interesat sa deschida discutiile pentru realizarea unui acord comercial cu Regatul Unit, in contextul in care investitiile nipone pe piata britanica se ridica la 96 miliarde dolari, peste 1.000 de companii japoneze operand pe aceasta piata.

Incertitudinea legata de Brexit i-a fortat pe multi afaceristi japonezi sa ia in calcul retragerea lor din Regatul Unit, in special reprezentantii companiilor din industria fianciara temandu-se de pierderea accesului la piata unica europeana.

Cum Marii Britanii ii este interzis sa demareze negocieri formale cat timp este inca membru al UE, discutiile vor avea un caracter informal si se vor derula in spatele scenei“, anunta un raport Nikkei.

- Advertisement -

Sansele ca acestea sa devina realitate sunt destul de mari, daca este sa consideram curajul de care dau dovada companiile auto japoneze in fata Brexitului.

Toyota a anunat o investitie de 240 milioane dolari pentru deschiderea unei fabrici de componente, in vreme ce Nissan vrea sa deschida o a doua fabrica in Regat.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: