2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022
2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022

Jamie Oliver amendat de Agenţia pentru Mediul Înconjurător din Marea Britanie

[quote_box_center]Un restaurant cu specific italian al maestrului bucătar Jamie Oliver a fost amendat cu 6.000 de lire sterline pentru nerespectarea normelor de reciclare a ambalajelor[/quote_box_center]

Restaurantele conduse de celebrul chef britanic sunt renumite pentru faptul că au adoptat norme “eco-friendly“, iar Jamie Oliver a apărut la rândul său în câteva campanii naţionale de reciclare finanţate de Guvernul britanic.

- Advertisement -

Cu toate acestea, se pare că “imperiul” clădit de Jamie Oliver începe să se clatine, întrucât unul dintre restaurantele sale cu specific italian a fost amendat recent pentru faptul că a încălcat legislaţia referitoare la reciclarea ambalajelor.

Un restaurant din lanţul “Jamie’s Italian” a neglijat să îşi recicleze deşeurile provenite din ambalaje, afirmă Agenţia pentru Mediul Înconjurător din Marea Britanie. Ca urmare, acest restaurant a fost somat să plătească o amendă de 6.000 de lire sterline – în astfel de cazuri amenda constă în efectuarea unei donaţii în favoarea unei fundaţii ecologiste.

Acesta a fost al doilea scandal ruşinos în care este implicat Jamie Oliver în decurs de câteva săptămâni.

Luna trecută, măcelăria londoneză deţinută de renumitul bucătar britanic a fost închisă pentru o zi, după ce inspectorii de la Departamentul pentru sănătate au descoperit în clădire excremente de şoareci şi carcase mucegăite.

[pull_quote_center]Restaurantele lui Jamie Oliver s-au înmulţit în ultimii ani, pe măsură ce renumitul maestru bucătar s-a folosit de celebritatea sa pentru a promova campanii ce militează pentru o mai bună alimentaţie a elevilor în şcoli şi pentru angajarea tinerilor în industria alimentară[/pull_quote_center]

Chestiunile ecologice au ocupat un loc proeminent printre interesele sale. Cartea lui de reţete culinare de criză, care îi învaţă pe cititori cum să evite să irosească alimentele, a fost promovată de campania Love Food Hate Waste, finanţată din fonduri guvernamentale, iar restaurantele sale îşi afirmă cu tărie angajamentul faţă de cauza reciclării.

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: