20.5 C
London
Friday, August 20, 2021
20.5 C
London
Friday, August 20, 2021

Italia și Spania, în carantină generală chiar de Paşti

Guvernul italian a decis să închidă toată ţara chiar de Paşti, de teama unui nou val de îmbolnăviri. Lombardia, Lazio şi alte regiuni cu focare mari de Covid-19 vor intra în lockdown de luni.

Acum câteva zile le-am mulţumit italienilor pentru răbdarea lor infinită. Sunt conştient că măsurile de astăzi vor avea consecinţe asupra educaţiei copiilor, asupra economiei şi, de asemenea, asupra stării psihologice a tuturor”, a declarat Mario Draghi, premierul Italiei.

- Advertisement -

Premierul le mulţumeşte italienilor pentru răbdare şi i-a anunţat că vor petrece Paştele în izolare naţională.

Guvernul italian este decis să blindeze ţara în condiţiile în care bilanţul îmbolnăvirilor este tot mai mare. Magazinele care nu vând produse de primă necesitate vor fi închise în perioada 3-5 aprilie, iar italienii nu vor fi lăsaţi să iasă din locuinţe decât pentru motive justificate.

Italia este ţara europeană cea mai afectată de pandemie. Virusul SARS-CoV-2 a infectat peste 3 milioane de italieni şi a produs 101.564 de morţi.

Restricţii COVID-19 în Spania. Izolare de Paşte şi de Sf. Iosif

Cu toate că Spania are cifre mai bune, guvernul nu vrea să rateze ocazia de a redeschide turismul. De aceea, spaniolii vor sacrifica tradiţionalele reuniuni de Paşti.

Obiectivul pe care-l susţine toată lumea este să salvăm vieţi, nu să salvăm săptămâni (n.r. Săptămâna Paştilor) şi nici alte sărbători”, a spus Carolina Darias, ministrul Sănătăţii din Spania.

Regiunile spaniole se autoizolează în perioada Paştilor şi pe durata minivacanţei de Sf. Iosif, din 19 martie. Reuniunile sunt permise doar pentru patru persoane din aceeaşi locuinţă sau şase în aer liber. Lockdown-ul nocturn rămâne în vigoare, începând de la ora 23, în majoritatea regiunilor.

Tot efortul este făcut pentru salvarea turismului, care trebuie relansat din mai, odată cu Târgul de Turism de la Madrid şi prin introducerea paşaportului de vaccinare.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: