3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022
3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Islamistii extremisti sunt gata sa atace Marea Britanie, in cateva saptamani

Politia britanica monitorizeaza mai bine de 3.000 de islamisti extremisti nascuti si crescuti in regat, care ar fi dispusi sa puna la cale atacuri in Marea Britanie, au avertizat surse din aparatul britanic de securitate.

Un numar mare de britanici, barbati si femei, unii chiar adolescenti, sunt radicalizati si ar putea pune la cale atacuri care ar urma sa aiba loc in urmatoarele cateva saptamani, relateaza cotidianul britanic Express.

In plus, aceleasi servicii au dejucat noua atacuri peste granite

Mai bine de jumatate dintre acestia traiesc la Londra, mai cu seama in estul si vestul orasului. Exista insa si alte “puncte fierbinti“, cum sunt Manchester si West Midlands.

- Advertisement -

In plus, unii dintre islamistii suspectati au probleme mintale, ceea ce creste riscul ca astfel de atacuri sa aiba loc.

Este cel mai mare numar pe care mi-l amintesc in 32 de ani de cariera si cu siguranta cel mai mare de la atacurile din 11 septembrie

Informatiile vin in contextul in care directorul MI5, Andrew Parker, a anuntat ca Marea Britanie se confrunta cu “cel mai mare numar” de comploturi pentru acte de terorism din ultimii 30 de ani. Parker este primul director general al Serviciului de Securitate din istoria agentiei care acorda un interviu transmis live, in incercarea de a avertiza populatia ca Marea Britanie se confrunta cu un risc crescut si constant de atacuri teroriste.

Acesta a confirmat ca serviciile de securitate fac mai multe eforturi decat oricand sa protejeze britanicii. Premierul David Cameron a declarat, in urma cu o saptamana, ca serviciile secrete au dejucat sase atacuri doar anul trecut.

Luna trecuta s-a aflat ca serviciile britanice de securitate au dejucat un atac al Statului Islamic, care avea drept tinta pe insasi regina Elisabeta a II-a.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceziare

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: