4.2 C
London
Saturday, November 27, 2021
4.2 C
London
Saturday, November 27, 2021

ISIS a revendicat atentatul produs într-o stație de metrou din Londra

Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat atentatul produs vineri dimineaţa într-o stație de metrou din Londra, în urma căruia 29 de oameni au fost răniți.

Anunțul a fost făcut într-un scurt comunicat publicat pe Telegram, de agenția de propagandă a jihadiștilor, Amaq. Între timp, premierul britanic, Theresa May, decis să ridice alerta teroristă până la cel mai înalt nivel, de la grav la critic, ceea ce înseamnă că un nou atac este inevitabil.

Oamenii vor vedea mai mulți polițiști înarmați în transportul public și pe străzi. Acest pas este unul sensibil și proporțional, care va asigura protecția și liniștea oamenilor în timpul investigațiilor“, a menţionat  premierul Marii Britanii.

Totodată, militarii îi vor înlocui pe ofițerii de poliție de la posturile de pază a anumitor obiective protejate.

- Advertisement -

Între timp, comunitatea musulmanilor din Londra a decis să se mobilizeze și a venit cu un mesaj clar de solidaritate împotriva terorismului.

Vineri dimineaţă, la ora locală 08:20, la staţia de metrou Parsons Green din Londra s-a produs o deflagraţie.

Potrivit martorilor, un vas din plastic a sărit în aer. Poliţia britanică a anunţat că geniştii veniţi la faţa locului au mai găsit un obiect explozibil. Forţele de ordine l-au reţinut deja pe atacator.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: