9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022
9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022

Irlanda se alătură voluntar planului de primire a refugiaţilor, va accepta 4.000 de refugiaţi

Ministrul irlandez al Justiţiei, Frances Fitzgerald, a anunţat că Irlanda va accepta 4.000 de refugiaţi sirieni, acceptând 2.900 în plus faţă de numărul anunţat iniţial.

Irlanda va oferi o primire plină de siguranţă familiilor şi copiilor care au fost forţaţi să-şi părăsească locuinţele din cauza războiului şi a conflictului

Ea a anunţat că Guvernul irlandez a decis să construiască o reţea naţională de centre pentru situaţii de urgenţă şi de orientare.

Vom oferi tot sprijinul necesar pentru a ne asigura că cei care vin în Irlanda pot să se integreze şi că îi ajutăm să-şi revină după traumele îndurate de a pleca din ţările lor“, a precizat Fitzgerald, adăugând că prioritate vor avea minorii neînsoţiţi.

- Advertisement -

În totalul de 4.000 de refugiaţi sirieni anunţat de Guvernul irlandez sunt incluşi cei 600 care au fost repartizaţi în cadrul unui program de relocare propus de UE în urmă cu câteva luni şi cei 520 care au fost relocaţi în Irlanda în urma unui acord anterior.

Dintre cei peste 2.900 de refugiaţi sirieni care vor fi relocaţi în Iralanda, primii ar trebui să sosească în următoarele săptămâni, potrivit ministrului irlandez de Justiţie.

Fitzgerald a mai anunţat că bugetul anual alocat pentru 1.000 de refugiaţi este de 12 milioane de euro.

Irlanda a acceptat să contribuie la eforturile UE de a reloca refugiaţii în ţările membre UE în condiţii speciale, similare cu cele negociate de Marea Britanie şi Danemarca. De asemenea, tot joi, Estonia şi Lituania a acceptat să primească mai mulţi refugiaţi la solicitarea UE. Estonia va primi 373 de refugiaţi (de la 150) şi Lituania 1.105 (de la 325).

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: