13 C
London
Saturday, January 29, 2022
13 C
London
Saturday, January 29, 2022

Irlanda a legalizat din greseala cateva droguri interzise pentru o zi

Parlamentul irlandez a adoptat o lege de urgenta miercuri pentru a abroga legea care a legalizat marti, pentru numai 24 de ore, ecstasy si alte cateva droguri sau substante interzise, potrivit AFP.

Irlanda a legalizat din greseala ecstasy-ul, metamfetamina si ketamina din cauza unei lacune juridice. Oficialii s-au reunit pentru a vota o legislatie de urgenta dupa ce Documentul privind abuzul de droguri, redactat in 1977, a fost declarat neconstitutional marti dimineata, scotand din ilegalitate drogurile pe care le interzicea anterior.

Proiectul de lege vine cu o dispozitie care prevede ca poate intra in vigoare numai la o zi dupa semnare, ceea ce plaseaza Irlanda intr-o “zona gri” in ceea ce priveste legalitatea ecstasy-ului, ketaminei si ciupercilor halucinogene pana joi la miezul noptii.

- Advertisement -

Trei judecatori de la Curtea de Apel au decis in unanimitate ca o parte din Misuse of Drugs Act din 1977, care permite controlul anumitor substante, este neconstitutionala, ceea ce inseamna ca toate deciziile guvernamentale care au interzis substante ca ecstasy-ul sau ciupercile halucinogene sunt nule, posesia devenind legala.

[pull_quote_center]Noua lege de urgenta va intra in vigoare dupa sustinerea Senatului si acordul presedintelui.[/pull_quote_center]

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -
Sourcehotnews

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: