16.7 C
London
Tuesday, September 28, 2021
16.7 C
London
Tuesday, September 28, 2021

Iranul ameninţă că va reacţiona dacă Londra face ‘noi greşeli’

Iranul va reacţiona vehement dacă Marea Britanie face “noi greşeli“, a avertizat, Ministerul iranian de Externe, la o zi după ce ambasadorul britanic a fost reţinut scurt timp pentru participare la un miting neautorizat în Teheran.

Dacă Marea Britanie va face noi greşeli, vor urma reacţii severe din partea Iranului, iar Londra va fi responsabilă pentru acest lucru. Prezenţa emisarului britanic la miting încalcă normele diplomatice. Ameninţarea Iranului cu noi sancţiuni după acest caz va genera tensiuni între Teheran şi Londra“, a comunicat luni seară Ministerul iranian de Externe, informează mediafax.ro.

Guvernul Marii Britanii l-a convocat luni pe ambasadorul iranian pentru a protesta față de reținerea emisarului diplomatic britanic la Teheran.

- Advertisement -

Ambasadorul britanic, Robert Macaire, a fost reținut sâmbătă, mai mult de o oră. Diplomatul susţine că nu a participat la protestele din Teheran faţă de doborârea avionului de pasageri ucrainean, argumentând că a crezut că era un marş în memoria victimelor.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: