13 C
London
Sunday, May 16, 2021

Ion Caramitru spectacol în Londra, care marchează 25 de ani de la Revoluţie

- Advertisement -

Actorul Ion Caramitru va susţine, pe 10 decembrie, la Institutul Cultural Român (ICR) din Londra, un spectacol care marchează 25 de ani de la Revoluţia din 1989, celebrul artist fiind acompaniat de pianistul Sergiu Tuhuţiu.

Potrivit ICR, prin intermediul unor poezii şi memorii improvizate, faimosul actor va readuce în prezent importantele evenimente din 1989, când o ţară aflată în agonie şi-a învins temerile şi a renăscut.

- Advertisement -

Ion Caramitru, care este preşedintele UNITER din 1990, este şi directorul Teatrului Naţional Bucureşti din 2005 şi a fost ministru al Culturii în perioada 1996 – 2000.

Născut în 1942, într-o familie de aromâni, Caramitru a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1964, când a şi debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, în “Eminescu“, de Mircea Ştefănescu.

A fost actor şi regizor la Teatrul Bulandra, al cărui directorat l-a deţinut în perioada 1990 – 1993. A debutat pe marele ecran în filmul “Comoara din Vadul Vechi“, de Victor Iliu, în 1963, iar ulterior a deţinut roluri principale înpeste 40 de pelicule. A interpretat peste 60 de roluri importante din dramaturgia românească şi universală, în ţară şi în străinătate.

[pull_quote_center]Ion Caramitru a fost decorat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord cu titlul de Ofiţer de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic, pentru activitatea culturală româno-britanică desfăşurată de acesta.[/pull_quote_center]

- Advertisement -
Sourcemediafax

ULTIMELE ȘTIRI

Related news