Intrări separate pentru bogaţi şi săraci în blocurile luxoase din Londra

anunturiuk.com Intrări-separate-pentru-bogaţi-şi-săraci-în-blocurile-luxoase-din-Londra

[quote_box_center]Dezvoltatorii londonezi de locuinţe de milioane de lire îi obligă pe chiriaşii mai puţin înstăriţi să folosească intrări separate în bloc faţă de localnicii bogaţi.[/quote_box_center]

O investigaţie a publicaţiei „The Guardian“ arată o tendinţă de creştere în rândul dezvoltatorilor de locuinţe luxoase din Londra (care, pentru a câştiga permisiune de planificare, trebuie să includă şi apartamente la preţuri accesibile) care constă într-un fenomen aşa-numit „uşile săracilor“.

Astfel, dezvoltatorii imobiliari îi forţează pe chiriaşii mai puţin înstăriţi să folosească o altă intrare în bloc faţă de cumpărătorii bogaţi. Mai mult, până şi spaţiile de depozitare pentru biciclete sau facilităţile pentru livrările poştale sau gunoi sunt separate pe principiul „bogat-sărac“.

Darren Johnson, un membru al Partidului Verde din Marea Britanie, s-a arătat indignat de această practică, spunând că dezvoltatorii care vând apartamente de lux pentru investitorii bogaţi care nu doresc să se amestece cu localnicii „exprimă un dispreţ pentru oamenii obişnuiţi“.

[quote_box_center]Primarul şi consiliile au închis ochii prea mult la acest lucru. Ar trebui pur şi simplu, să refuze, cererile pentru intrări separate sau care refuza orice locuinţe la preţuri accesibile pe această bază[/quote_box_center]

De pildă, o broşură în care sunt prezentate apartamenete de lux dintr-o zonă de la marginea oraşului se mândreşte cu o atmosferă la intrare ca într-un hotel stilat şi cu recepţie pe măsură, care „creează un spaţiu de tranziţie între casa ta şi străzile oraşului“. Ceea ce nu este însă menţionat este o a doua intrare în clădere, cu un hol mai puţin plin de farmec, uşa fiind ascunsă pe de pe partea laterală a clădirii. Este intrarea pentru chiriaşii care aleg locuinţe la preţuri ceva mai mici.

Brooke Terrelonga locuieşte într-o astfel de clădire de patru luni, cu fiul ei. A fost surprinsă să constate că nu îi este permis să folosească intrarea din faţă. Mama ei consideră, de asemenea, că este extrem de neplăcut ca fiica ei să se întoarcă, noaptea, acasă, pe o alee slab luminată: „E ca şi cum «crema» stă în faţă, iar «gunoiul» l-au trimis prin spate.

O altă chiriaşă, Judy Brown, se aştepta, de asemenea, să poată ajunge la apartamentul ei prin intrarea principală. „Eu o numesc „uşa posh“. Mă simt un pic insultată!“ Brown a spus că ascensoarele s-au defectat de mai multe ori şi a trebuit să folosească scările până la apartamentul ei de la etajul nouă.

[pull_quote_center]Atunci când ambele ascensoarele nu au funcţionat, angajaţii au spus că, în cazul în care aş fi fost însărcinată, aveam o problemă de sănătate sau eram cu un copil mic în cărucior, aş fi putut folosi intrarea principală[/pull_quote_center]

În caz contrar, locatarii sunt „blocaţi“ pe intrarea destinată lor.