11 C
London
Thursday, November 18, 2021
11 C
London
Thursday, November 18, 2021

Intr-o închisoare privată din Marea Britanie puşcăriaşii nu duc lipsa de droguri (video)

Scandal de proporţii la Londra, după ce jurnaliştii de la BBC au dezvăluit haosul care domneşte într-una dintre cele două închisori private din Regat.

Deţinuţii au la îndemână instrumente periculoase cu ajutorul cărora taie gardurile de sârmă. Aşa se poate explica de ce puşcăriaşii nu duc lipsa nici măcar de droguri.

Jurnalistul de la BBC s-a angajat gardian în închisoarea Acklington din nordul Angliei şi în cele două luni petrecute aici a descoperit că deţinuţii se drogau, sistemul de alarmă al intrărilor nu funcţiona, nu există niciun control asupra puşcăriaşilor, iar gardul interior de securitate al penitenciarului era găurit.

- Advertisement -

Acum 4 ani, penitenciarul care găzduieşte aproximativ 1300 de prizonieri, bărbaţi, devenea al doilea din Regat care trecea din sectorul public sub administrarea unui operator privat.

Bugetul s-a micşorat însă de la un an la altul, la fel şi personalul şi s-a ajuns la această situaţie.

  • Deţinut: Mişcă-te de lângă mine!
  • Gardian: Nu intri in celulă?
  • Deţinut: Mişcă-te dacă nu vrei să folosesc parul pe tine.

Se vede totul în centrul de supraveghere video, dar:  “Se întâmplă deseori aşa ceva şi eu nu pot interveni pentru că nu am întăriri.”

Autorităţile doreau ca Acklington să devină un centru exemplar de reabilitare a deţinuţilor.

Externalizarea sa a fost de la bun început controversată, pentru că sistemul nu fusese testat şi putea pune în pericol securitatea publică. Imediat după difuzarea rerportajului, ministerul britanic de Justiţie a anunţat că va ancheta situaţia de la centrul de reabilitare din nordul Londrei.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcetvr

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: